Google Güvenlik Teşhisi ve SEO

Google Güvenlik Teşhisi ve SEO

2007 yılı civarı bir dönemde Google, o dönemin işletim sisteminin ciddi açıklar vermesinden dolayı arama motoru için önemli bir adım attı. İlk adımında virüs barındıran siteler için hemen site başlığı altında “Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir” uyarısıydı. Sistem olarak oturmadığı için haylice sitede göründüğünü belirtebiliriz. Hatta ilk ilkel virüs uyarı sistemi basit bazı JavaScriptler içinde vermişti.

Daha sonraki süreçlerde uyarı sistemi üzerinde çalıştı. İlk dönemlerinde Google sıralamaya direk veya dolaylı bir etkisi yoktu. Fakat geçen zaman sürecinde yenilenen Google’de virüs olayları dolaylı yoldan  ve hatta direk olarak aramaları etkilemeye başladı. Bu etkilemeyi bir kaç kısımda inceleyebiliriz.

Aratılan Kelimeyle Uyuşmayan İçerik Durumu

Google, kullanıcı hareketlerini izleme noktasında haylice yol katetti. Site titlesi, meta describeyi çekerek aramalarda bu iki veriyi kullanıcılarına sundu. Site virüslü uyarısı alıyor ise aramalarda tıklanmamaya başladı. Örneğin; XYZ123 aramasında X2001 isimli bir site çıkmakta. Virüs uyarısı aldığı taktirde insanlar bu siteyi ziyaret etmeyeceklerdir. Bu durum, aratılan kelime ile site arasında uyumsuzluk durumu oluşturacak ve aramalarda haylice gerilere atacaktır. Bu dolaylı etkisi olarak duruyor.

Direk etkisi ise kendi sayfasının daha güzel ve özenli olmasını isteyen Google, uyarı ile bu şablonu bozmak istemiyor. Bu sebeple virüs uyarısı almış bir siteyi genelde ilk aramalarda getirmeyi çok istediği söylenemez. Gerekli bazı geriletmeleri 2. sayfa başında sabitleme veya 5. sayfa başında sabitleme tarzı çalışmaları da var.

Sitenizin Tam Olarak Böyle Bir Sıkıntısı Var mı?

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=turksem.com

googletarama

Yukarıda ki bağlantı sayesinde bunu öğrenmek mümkün. Eğer şüpheli bir durum ile karşılaştığı yazıyorsa firmanıza ait sitenin ilerlememe nedenlerinden birisi bu olabilir. Çözüm yolu ise sitenizden bu yazılımı veya varsa aracı kodları temizlemek olacaktır.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *