Kalitesiz Bloglara Karşı Uyarı

Kalitesiz Bloglara Karşı Uyarı

Sevgili Google editörü Matt bir süredir bloglar üzerinden yapılan yanlış SEO çalışmaları konusunda kendi blogunda makaleler paylaşıyor. Özellikle “Konuk Yazar” kabul eden makale merkezli siteler ciddi sıkıntıda olduğunu belirtiyor. Diğer bir uyarısı ise bu tarz konuk yazar kabul eden sitelere spam mesaj atanlara olmuş. Bugün işe yarıyor olması yarın filtre nedeni olmayacağı ne malum?

Bilgi : Türk SEM’de paylaştığımız WordPress SEO ayarları içeriğimizle siteniz SEO ayarlarını yapabilirsiniz.

Kendisi link olaylarına çok fazla kafayı takmayın dese de WordPress Temel Arama Motoru Optimizasyonu sayfasında belirttiği şey ise biraz farklı;

Bağlantı Popülerliği Başlığı

Sitenizin ne kadar iyi olduğu değil, ne kadar iyi sitelerin size bağlantı verdiği önemlidir. Bu halen arama motorları için ağırlığını koruyan bir değerdir. Sitenize kimin bağlantı verdiği önemlidir. Blogroll, pingback ve trackback özelliği WordPress ile dahili olarak gelir. Bunlar hem diğer insanlara bağlantı vermenize, hem de diğer insanların size bağlantı vermesine olanak tanır. Sitenize gelen bağlantıları takip etmek için Google’da link:www.turksem.com şeklinde arama yapabilirsiniz (diğer arama motorları da benzer fonksiyonlara sahiptir). Sitenize bağlantı almanın farklı yolları da vardır:

Sitenizin adresini üye olduğunuz forumlarda imzanıza ekleyin.

Sitenizi dizinlere önerin.

Not: Blog sayfalarına yorum eklemek işinize yaramaz, bütün modern blog betikleri rel=”nofollow” etiketini kullanır. Yorum spamcısı olmayın.

Altı cizili kısımda ise tam olarak bahsettiğimiz kısım bağlantı almanın önemi noktasındadır. İki zıtlık tepkisi söz konusu ama bir şeyde haklı ki bugün işe yarayan bir şey yarın filtre nedeni olabilmekte. Bu sebeple Google ile zıtlaşmak pek mantıklı görünmüyor. Doğal olmayan linklerden uzak durmak daha mantıklı gibi.

Çöp Bloglardan Uzak Durun

Bu makalemizde baz aldığımız Guest Blogging başlığında ki yazısında son kısımda ise konuk yazar kabul eden sitelere biraz da övgülerde bulunmuş. Sonuç itibariyle olayın aslında İnternet’in ilk gününden bu yana var olduğunu ve benzersiz inanılmaz verileri bulunduğundan bahsetmiş.

Asıl tehlikenin ise SEO için açılan çöp bloglar olduğundan bahsediyor. Aynı siteye eklenmenin ise kesin bir hüsrana neden olabileceğini belirtiyor. Bu sebeple yapılan SEO anlaşmalarında SEO Uzmanı sitenizi çöp bir bloga ekleyebilir. O gün için yararlı gibi duran olay dramatik bir sonla buluşabilir. İşin gerçeği çok dikkatli hareket edilmesi gereken bir olay olan SEO uzmanı seçme durumu için hala bir kaliteli merci noktası yok.

Related Posts
1 Comment
Kerim Silahcı

bu Uyarınız İçin Teşekkürler Artık Neyin Ne olduğunu anlayabiliyoruz

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *