Google Haritaların SEO’ya Etkisi Var Mıdır?

Google Haritaların SEO’ya Etkisi Var Mıdır?

Google her yeni yayına verdiği uygulamaları ön plana çıkartmak için “Arama Listeleme” kozunu ön plana sürmüştür. Genelde geliştirdiği projeler arasında bir göz bebeği olurdu. Eski dönemlerde Youtube Videoları, Android Market Uygulamaları ve günümüzde Google Plus Kişi ve Şirketleri bu destekten pay aldığı söylenebilir. Bunun ne kadar elite uygun olduğundan ziyade, bu uygulamadan nasıl istifade edebiliriz diye düşünmek gerekir.

Google Plus Firma Kaydının SEO’ya Etkisi Nedir?

Google gelişmiş bir sistemi olduğuyla övünür ve bu doğrudur da. Fakat dış dünya ile sistemin etkileşimini sağlayan bir kanal eksikliği, bir onay mercii gerekmekteydi. Bunu da “Google Plus Şirket” sayfaları ile entegre edildi. Aynı hizmet Google Haritalar ile de entegreli çalıştı. Peki bizi ilgilendiren doğal arama sonuçlarına etkileri nedir?

Bölgesel SEO konusu içerisine alınması gereken GPlus Şirket kayıtları bölgesel temelli aramalarda kendi sitilinde gösterilir.

Çekmeköy Halı Yıkama Araması Sonuçlarında;

googleplus-arama

Google, Plus’a olan desteğine gelecek yıllarda devam eder mi bilinmez. Fakat arama sonuçları içinde istifade ettiğine dair ciddi deliller var elimizde. Örneğin kendi aramasında bir türlü doğal sonuçlarda gelmeyen firma web sayfası, Google Plus’a eklenmesiyle beraber o firmaya ait olan web sayfası olduğunu onaylamış olur.

Bunun SEO’ya getirdiği en büyük faydayı şu şekilde özetleyebiliriz. Firma ismi Burakcan Halı Yıkama olsun. Web sayfası ismi ise burakcanhaliyikama . com . tr adresi olsun. Bu süreçte web sayfası isminin, firma ismiyle entegre etme süreci hızlanır ve sağlamlaşır.

Tam olarak firma adının aratılmasıyla bu şekilde eski dönemlerde belirttiğimiz “Özel Site” statüsüne eriştiyse o andan itibaren her firma adının bir web sayfasında geçmesi veya bir yerlerde bahsedilmesi web sayfasına değer katar, sıralamalarda iyileştirme etkisi görülür.

Özet

Kısaca özetleyecek olursak; Google Plus kaydının “bölgesel seo” ve “doğal arama sonuçları” içerisinde pozitif etkisinin olduğunu belirtebiliriz. Özellikle bölgesel seo çalışmalarında olmazsa olmazlardan olarak durmaktadır. Firmamız için İstanbul SEO hizmetlerinde, İstanbul merkezli SEO çalışması yaptıracak kurumlar için yaratıcı fikirlere de sahibiz. Firmamıza gelerek İnternet’i daha verimli şekilde kullanmak konusunda görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *