SEO’da Zihin Kontrolü

SEO’da Zihin Kontrolü

SEO çalışmalarının en zahmetli kısmını oluşturan bölüm zihin kontrolü kısmından geçmektedir. Bu özellikle “En Doğru” çalışmayı bilenler için sürecin en zahmetli kısmını oluşturur. Çünkü; tüm doğru adımları atmak ister ama en büyük hatanın tüm doğru adımları sırasız, zamanlamasız atması olduğunu bilir.

Hala Klasik SEO İşe Yarıyor mu?

Bu sorunun cevabı önemli ölçüde evet. Maalesef Google “Güvenilirlik” açısında klasik algoritmayı kullanmaya devam ediyor. Bu sebeple sistemlerinde açık oluştursa da bizim için en doğru sonuçları kuşkusuz en doğru şekilde veren arama motoru. Bu sebeple hala tüm aramalarımızda Google’yi kullanmaya devam ediyoruz.

Bir gün, çok daha güçlü bir yapay zeka çıkar ve daha iyi ve doğru sonuçlar verir o zaman durum elbette değişebilir. Konu zihin kontrolüydü.

2005 yılında yaklaşık 50 sitemin 10 tanesi deneysel metodları uyguladığım sitelerdi. Öyle ki deneysel metodları uyguladığım bazı siteler aşırı popülerleşirdi ve sunucu ziyaretçiyi kaldıramayacağı hale gelirdi.

Hata Yapmanın Dayanılmaz Güzelliği

2009 yılında bir projem için piyasada herkesin bildiği yöntemleri tamamen hatalı yaptım. Bu çok önemli projemde bu kadar bariz hatalar yapmamı saygın bir çok SEO Uzmanı absürt buldu. Fakat; “Dünya’nın en zeki insanları ile karşı karşıyaysan daha zeki olmalısın.” dediğimi biliyorum.

Öyle ki yapmış olduğum hataların doğru hallerini yazan kitap bile vardı. İşin ironik kısmı ise iletişimde olduğum SEO Uzmanlarının kati şekilde sıralama alamayacağım uyarısıydı. Tabi benim o gün için en önemli projemdi ve ben ne yaptığıma emindim. 1. si insanlar için sektörün en işlevsel en kullanışlı sitesini yapmıştım.

SEO Uzmanı, Tasarım ve Kullanışlılık Konularına Dahil Olmalıdır

İşin aslı görsel konular oldukça göreceli. Bu sebeple müdahil olmak istemediğim, fakat; 20 yıllık deneyimin beni zorladığı süreçler yaşadığımı belirtmeliyim. Şu kadarını söyleyebilirim; ziyaretçilerin önemli kısmı mobil (%80 üstü) aynı zamanda 50 yaş üstünde az veya çok görme sorunları var. Bu sebeple mobilde daha güçlü font, daha anlaşılır site istemeye kendimi mecbur tutuyorum.

Google SEO’da Zihni Yönetmek

SEO Çalışmaları sitres katsayısı oldukça yüksek olduğu aşikar. SEO çalışmalarının sağlıklı ilerlemesi için Sitres yönetimi ve Zihin kontrolü eş değerde dengede gitmek zorundadır. Özellikle sitres yükü yüksek projelerde sitres katsayısı artıkça zihin kontrolü maalesef mümkün hale gelmiyor. Anahtar sitres yüküyse kapı da zihin kontrolüdür başarılı SEO çalışmalarının altındaki gizem.

 

Related Posts
1 Comment
Ersin ÖZDEN

Çok değerli bir içerik bu. Bunca seo ile ilgili içerii okudum böylesine muhteşem bir içerik yoktu. Paylaşımcı olmanızdan dolayı sizi tebrik ederim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *