SEO Neyin Kısaltılması?

SEO Neyin Kısaltılması?

SEO Kelime Anlamı

Arama motorlarının web sitelerinin içeriklerini daha iyi anlayabilmeleri için site içi düzenini ve İnternet genelinde genel olarak ilgili sitenin prestijini içeren sistemler bütününe SEO denir.

Bilgi : Türk SEM 2022 yılı itibariyle 21 yıllık SEO deneyimine sahiptir ve %97 başarı oranıyla çalışmalarına devam etmektedir. Biz şansa değil matematiğe inanıyoruz.

  1. Eylemsel Tanımı
    Web sitelerinin arama motorlarında ön sırada gelmesi için yapılan tüm eylemlere verilen genel addır.
  2. Meslek Tanımı
    Arama motorlarında ön sırada gelmek için çalışma yapan danışmana genel olarak verilen isimdir. SEO kelimesi daha yaygın kullanımı sonrası ilgili danışmana “SEO Manager” Türkçe olarakta “SEO Danışmanı” denmiştir.

SEO Kısaltması

Search Enginer Optimization

Arama motorları ayarları olarak Türkçeleştirebiliriz.  SEO kelimesini ilk Google kullanmıştır. İlgili dönemde Türkçe olarak AMA kullanmaya çalışsakta bu yaygın bir kullanım asla olmamıştır. İlgili dönemde SEO’yu Google ilk kullandığı dönem CEO ile karıştırılabileceğinden dolayı Google’ye bunla ilgili SEM (Search Enginer Master) tavsiye etsekte Google tarafından bu tavsiyemiz uygulanmamış ve SEO yaygın kullanıma sahip olmuştur.

SEM Kısaltması

Search Enginer Marketing

Arama motorları marketi olarak Türkçeleştirebiliriz. Arama motorları üzerinden alabileceğiniz hizmetler için danışmanlık ve yönetim hizmetlerinin genelidir. Türk SEM’de Türk Arama Motorları Marketi olarak isim temeli bulunur.

Related Posts
5 Comments
Sumeyye A.

Seo ile ilgili en onemli calismalar hangisi size gore bilgilendirirseniz sevinirim

Tahir Dinç

Merhaba, yorumunuz için çok teşekkür ederiz. İlgili sorunuzu blog kısmımızda yer alan SEO Püf Noktaları içeriğimizi takip edebilirsiniz. SEO ile ilgili her türlü soruları sorabilirsiniz.

Ozgur

Seo ogrenmek icin kurs tavsiyesi verebilir misiniz?

Seo nedir

Search engine optimization yani arama arama motoru ayarlari demek.

Kapadokya butik otel

Kisa ve oz bir seo nedir yazisi olmus elinize saglik…

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *