Doğru SEO Uzmanı Nasıl Belirlenir?

Doğru SEO Uzmanı Nasıl Belirlenir?

SEO Uzmanı Nedir? içeriğimizde tanımladığımız SEO uzmanını firmalar için doğru belirleme aşamalarına bu kısımda değiniyoruz. Türk SEM bilgi kütüphanemize herkesin işine yarayacak önemli bir içerik ekleyelim istedik. Google doğal sonuçlarda yer almak, site kullanıcılarınız için yüksek kaliteli sayfa deneyimi oluşturmak ve itibar yönetimleri gibi çalışmaları içerisinde barındırmasından dolayı SEO Uzmanı bir firma için çoğu zaman kritik bir karar olmaktadır.

Bu kritik kararı vermeden önce işinize yarayacak konuları maddeler halinde sizlere aktaracağız. Aktarmadan önce Google‘nin bu konuda ki tavsiyesine göz atmak isterseniz Youtube‘da yayınladığı video izleyebilirsiniz.

Nasıl Bir SEO Uzmanı İle Çalışmalısınız?

SEO Uzmanı Tecrübesi Süresi?

SEO’da bir çok sektörde olduğu gibi tecrübe çok önemlidir. Özellikle iyi bir SEO Uzmanı her ne kadar Türk SEM SEO Uzmanı Tahir Dinç gibi 1999 yılında başlamasa da 2005 yılı öncesini görmelidir. Her dönemin bir birinden farklı deneyim kattığını belirtmeliyiz.

  • 2000 – 2005 yılı arasında sektörde olan SEO Uzmanı ilk ilkel arama motorlarının sürecini yaşamıştır.
  • 2005 – 2008 yılı arasında SEO çalışması yapan SEO Uzmanı ise Google’nin dominant yapısını öğrenmiştir.
  • 2008 – 2011 yılları arasında SEO çalışması yapanlar ise modern SEO öncesi harmoniyi yaşamıştır.

Türk SEM SEO departmanın yöneticisi Dinç ilk sitesini 1999 yılında yayınlamış, SEO konusunda da 2001 yılından bu yana çalışmalar yapmaktadır.

SEO Uzmanı Nasıl Anlaşılır?

Sektörünüzle İlgili Deneyiminin Önemi Ne Kadar?

Sektörünüzün dinamikleri mutlaka kendine has bir kitleye sahiptir. Bu sebeple her kitlenin sayfa deneyimi konusunda farklı beklentileri ve içerik kısmında bilmek istediği bilgiler farklılık gösterebilir. Bu sebeple SEO ajansının ve uzmanının sizin sektörünüzle ne kadar ilgili olduğunu öğrenin.

Sizi Ne Kadar Sürece Dahil Ediyor?

Şunu unutmamak gerekir ki SEO, tüm web girdilerinin toplandığı kısımdır. Yaptığınız işi en iyi siz bilmektesiniz. Bu sebeple SEO sürecinde sizi ne kadar dahil ettiğini mutlaka öğrenmelisiniz. İçerik kısmında yaptığınız işle ilgili çoğu zaman daha açıklayıcı olmanız gerekebilir.

SEO’nun İsteklerini Yerine Getirebilecek misiniz?

SEO uzanları çoğu zaman sitenin daha iyi kullanıcı deneyimi sunabilmesi için bir “liste” ile gelir. Yeni bir SEO Uzmanı ile çalışmış ve onun listesini yerine getirmiş bile olsanız 2 noktadan dolayı yeni bir liste ile karşılaşacaksınız.

  • İnternet’in gelişimi ve yeni teknolojiler
  • Her uzmanın önem verdiği deneyim özelliklerinin farklılıkları

Bu isteklerini yerine getirebilecek web ekibinizin olduğuna eminseniz bir SEO Uzmanı ile çalışmaya başlamalısınız.

Related Posts
2 Comments
En iyi seo uzmanı

Çok değerli bir içerik olmuş. EN İYİ SEO UZMANI içeriğiniz için sizleri tebrik ediyorum.

Ayşe SEO Manager

Seo uzmanını belirlrmr konusunda yaklaşımınız doğru ama en önemli kısmı bence doğru bütçe belirlenmesi olmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *