Site İçeriklerinizde Başlık ve Alt Başlıklar Nasıl Kullanılır?

Site İçeriklerinizde Başlık ve Alt Başlıklar Nasıl Kullanılır?

Başlık etiketleri (H etiketleri veya başlık etiketleri olarak da adlandırılır), bir web sayfasındaki içeriğin başlıklarını tanıtmak için kullanılan HTML öğeleridir . Altı başlık seviyesi tanımlamak için H1’den H6’ya kadar bir hiyerarşileri vardır . Böylece H1, diğerlerinin başlayacağı belgenin ana başlığı olacaktır. H6 sonuncusu olabilir, ancak H4’ün ötesine geçmek nadiren gereklidir veya çok çok derin bir mevzuda ihtiyaç oluşabilir.

Şematik olarak H1 etiketinin sayfanın konusu veya ana başlığı olduğunu söyleyebiliriz . H2 alt başlıklardır ve son olarak, H3, H4, H5 ve H6 alt başlıklar içeriği bölümlere ayırarak onlara yapı kazandırır.

Başlık Etiketleri Kontrol Aracı

Bilgi : Bu araç sayesinde sitenizde kullanılan başlık etiketlerini kontrol etmenizi sağlayabilirsiniz. Bazen göden kaçan bir hata yapmış olabilirsiniz, bazen tasarımdan gelen başlık etiketleri sıralama hatalarına neden olmuş olabilir. İçeriğinizi kontrol ederek en doğru şekilde kullanımını sağlayabilirsiniz.

H etiketleri neden önemlidir?

Başlık etiketlerinin önemi, bir web sayfasındaki bir metnin yapısını daha iyi anlamaya yardımcı olmalarıdır . Ayrıca sayfa sıralamasını iki şekilde etkilerler.

Bir yandan başlık etiketleri Google içeriği anlamak ve anlamlandırmak için onlara baktığı için sınıflandırma amacına hizmet eder . Bu nedenle, iyi bir yapı, Google’ın içeriği hedefinizin arama sorgularıyla eşleştirmesini sağlar.

HTML başlık etiketleri , içeriği düzenli bir şekilde sunarak kullanıcı deneyimini geliştirdikçe dolaylı olarak sayfa sıralamasına da yardımcı olur. Kullanıcılar daha sonra aradıklarını kolayca bulabilirler, böylece sayfada daha uzun süre kalırlar (hemen çıkma oranını azaltır).

Bu nedenle başlıkların önemi göz önüne alındığında, bunları doğru kullanmak çok önemlidir. Derinlemesine araştırma yapmanız ve doğru anahtar kelimeleri kullanmanız gerekiyor, ana başlığınızın gerçek altbaşlıkları olduğuna emin olun.

Başlıklar, sayfanın içeriğiyle alakalı ve olabildiğince doğal görünmelidir.

Başlık etiketleri için 7 iyi öneri

Artık başlık etiketlerinin SEO’da neden gerekli olduğunu bildiğimize göre, bunları nasıl doğru bir şekilde uygulayacağımızı görelim :

1- İyi bir yapı oluşturmak için başlıkları kullanın

Başlık etiketleri, makaleye yapı ve bağlam sağlar. Her biri okuyucuya takip eden metinde bulacakları bilgiler hakkında bir ön fikir vermelidir.

2- Başlık Etiketlerinize Anahtar Kelimeler Ekleyin

Google, sayfanın içeriğini anlamak için başlıkları da dikkate alır . Bu nedenle, değerli bir bilgi kaynağı olduklarından anahtar kelimeleri başlık etiketlerine dahil etmek sıralamanızda katkı sağlayabilir.

3- Tek bir H1 kullanın

Birçok kişinin düşündüğünün aksine Google, bir sayfada birden çok H1 kullanmanın SEO‘nuza zarar vermeyeceğini açıklığa kavuşturmuştur. Ancak bu durum okuyucuların H1’leri ana başlık olarak kabul etmeleri nedeniyle bunun iyi bir uygulama olduğu anlamına gelmez ve birden fazla sağlamak kafa karıştırıcı olabilir.

4- İlginç Başlıklar Oluşturun

Sayfanın ilk taslağı daha az dikkat çekici başlıklara sahip olabilir, ancak en çekici başlığı seçmek için beyin fırtınası yapmak çok önemlidir. Bu durum tüm başlıklar için özellikle de H1 için uyulması gereken bir kuraldır .

5- Metni Başlık Etiketleriyle Böl

Metnin okunması kolay olmalıdır çünkü arama motorlarında iyi çalışması daha olasıdır ve iyi okunabilirlik için içerikler iyi yapılandırılmış olmalıdır .

Sosyal medya paylaşımları doğrudan bir sınıflandırma faktörü değildir, ancak bir gönderi ne kadar çok paylaşılırsa, bir sıralama faktörü olan geri bağlantı alma olasılığı o kadar yüksektir.

6- Öne Çıkan Parçacıklar İçin Başlıkları Optimize Edin

Başlık etiketlerinin Google’ın öne çıkan snippet’lerindeki sıralama üzerinde olumlu bir etkisi olduğu görülüyor . İşte bazı umut verici uygulamalar:

  • Başlık etiketlerini sesli aramalara uygun uzun kuyruklu anahtar kelimeler için optimize edin ve ardından <p> paragraf etiketleri içindeki metni kullanarak aşağıdaki sorgunun yanıtını sağlayın.
  • Farklı liste öğelerini özetlemek için daha küçük başlıklar kullanın. Bu şekilde, numaralı veya madde işaretli liste snippet’leri için daha yüksek bir sıralama şansına sahip olacaksınız.

7- Başlık Etiketlerinizde Tutarlılığı Koruyun

En küçük ayrıntı bile UX’i (kullanıcı deneyimini) etkileyebileceğinden kullanıcılar için tutarlı bir deneyim sağlamanız önerilir . Örneğin; büyük ve küçük harf formatını seçerseniz sitenin her sayfasında aynı şeyi yapmalısınız.

Son not

Başlık etiketleri doğrudan bir sıralama faktörü olmasa da, konumlandırmaya yardımcı olurlar. Bu nedenle hiçbir ayrıntıyı göz ardı etmemenin ve hedef kitleniz için çekici olan düşünceli başlıklar oluşturmanın önemlidir.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *