Sayfa içi SEO ve Sayfa dışı SEO Arasındaki Farklar Nelerdir?

Sayfa içi SEO ve Sayfa dışı SEO Arasındaki Farklar Nelerdir?

Önkoşul: SEO (Bu içerik SEO sayfamızın tamamlayıcı bir içeriğidir.)

Sayfa İçi SEO: Sayfa İçi SEO, web sayfalarını daha üst sıralarda yer alacak ve arama motorlarında daha alakalı trafik kazanacak şekilde optimize etmek için kullanılan site içerisinde yapılacak düzenlemelerin genel terimidir. Sayfa içi SEO Nedir ve Teknik SEO Nedir içeriklerimizde site içerisinde SEO için yapılması gereken düzenlemelerden bahsettik.

Sayfa Dışı SEO: Sayfa dışı optimizasyon ise bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfasındaki (SERPS) konumunu iyileştirmek için kullanılabilecek site dışında yapılacak çalışmaların tekniğini ifade eder. Birçok kişi sayfa dışı SEO’yu bağlantı kurmayla ilişkilendirir ancak mesele sadece bu değildir. Ayrıca blog yazma, web sitesi tasarımı, sosyal işaretleme vb. tanıtım yöntemlerinde de bu ögenin içerisindedir.  

Aşağıda Sayfa İçi SEO ile Sayfa Dışı SEO arasındaki farkların bir tablosu bulunmaktadır: 

SıraSayfa İçi SEOSayfa Dışı SEO
1.Sayfa içi SEO; iyi içerik sağlamayı, iyi anahtar kelime seçimini, anahtar kelimeleri doğru yerlere yerleştirmeyi, her sayfa için uygun bir başlık vermeyi vb. içerir.Sayfa dışı SEO; bağlantı oluşturma, bağlantı popülerliğini artırma, bağlantı değişimi vb. içerir.
2.Sayfa içi SEO, web sitesinin tamamını analiz edecektir.Sayfa dışı SEO’da web sitesini tanıtacağız.
3.Sayfa içi SEO’da dahili bağlantı kullanacağız.Sayfa dışı SEO’da harici bağlantı kullanacağız.
4. Sayfa içi SEO İçerik yazmak içindir.Sayfa dışı SEO Makale yazmak içindir.
5.Sayfa içi SEO’da kullanılan teknikler: Yüksek kaliteli içerik yayınlamak gerektirir. Sayfa başlıklarını ve meta açıklamalarını optimize edilir. Sayfa içeriği optimize edilir. Başlıklar ve içerik biçimlendirmesi düzenlenir. SEO Görselleri ve diğer multimedya öğelerine yer verilir. URL optimizasyonu yapılır. Dahili bağlantılara yer verilir. Son olarak dış bağlantılara yer verilir.Sayfa dışı SEO’da kullanılan teknikler: Etkileyici Sosyal Yardım organizasyonlarında bulunmak.. Konuk Yazar olarak katkıda bulunma süreci. Sosyal Medya Katılımı. Sosyal İmleme Siteleri. Forum Gönderimi. Blog Dizini Gönderimi. Makale Gönderimi
6.MOZ’a göre web sitesi sahipleri zamanlarının yaklaşık %70‘ini sayfa içi etkinliklere harcıyorSayfa dışındayken yalnızca %30 etkinlik
7.Sayfa içi SEO, sitenizin neyle ilgili olduğuna bakar.Sayfa dışı SEO, sitenizin ne kadar popüler olduğuna bakar.
8.Sayfa İçi SEO’yu etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir:
– Dahili Bağlantı
– Mobil Uyumlu
– Navigasyon
– İçerik Kalitesi
– Meta Açıklamaları
– Resim Alternatif Metni
– Sayfa Hızı
– Önemli Web Verileri
– Başlık Etiketleri
Sayfa Dışı SEO’yu etkileyen faktörler aşağıdaki gibidir:
– Sosyal medya
– Geri bağlantılar
– Bahsetmeler
– Google İşletme Profili (önceki adıyla Google Benim İşletmem)
9.Her iki SEO da ana hedefimiz olan Arama Motoru Optimizasyonu’na ulaşmak için birbirini tamamlayıcı bir şekilde birlikte çalışır. İkisi arasında hangisinin daha önemli olduğunu seçemeyiz. Ancak ilk olarak sayfa dışı SEO’dan önce sayfa içi SEO’ya odaklanılması gerektiğini Turksem olarak belirtebiliriz. Her iki SEO da ana hedefimiz olan Arama Motoru Optimizasyonu’na ulaşmak için birbirini tamamlayıcı bir şekilde birlikte çalışır. İkisi arasında hangisinin daha önemli olduğunu seçemeyiz. Ancak ilk olarak sayfa dışı SEO’dan önce sayfa içi SEO’ya odaklanılması gerektiğini Turksem olarak belirtebiliriz. 
10.İlgili alt konuların içeriğe uygulanması, sayfa içi SEO örneğidir.Bağlantı Oluşturma, sayfa dışı SEO örneğidir.
On Page SEO ve Off Page SEO Arasındaki Farklar Tablosu

İster ilk defa SEO ile karşılaşıyor olun ister sürekli gelişen bu teknoloji ortamında becerilerinizi geliştirmeyi hedefliyor olun, Türk SEM SEO Kursları başarının anahtarıdır. 

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *