En İyi WordPress Author Box Eklentileri ve SEO’ya Katkıları

En İyi WordPress Author Box Eklentileri ve SEO’ya Katkıları

Güven.

İnsanlar okuduğu yazıya neden güvenmeli? Ya içerisinde doğru yerine hatalı ve eksik bilgiler varsa? Bu yazıyı kim yazdı ve bu konu da ki yetkinliği nedir?

Bu makalemizde temel bir soruna dikkat çekeceğiz makalelerimizin arkasındaki “yazarın” kim olduğunu bilme vakti.

Şu 2 veriyi temel olarak ele almalı ve incelemeliyiz.

  • Yetenek
  • Uzmanlık

Yazarlık Yeteneği

Dikkat çekici bir içerik oluşturmak, akıcı bir şekilde bunu yazıya dökmek ve evet başarılı bir üslup. Şimdi iyi bir yazar olmak başlı başına bir yetenektir. Fakat; yazarlık yeteneği tek başına 2024’te anlamını düşündüğünüz kadar yüksek değil. Çünkü yazarlık bir yetenektir ve bir uzmanlıkla birleştirilmelidir.

Alan Uzmanlığı

Bir yazarın günümüzde başarılı olması için bir alanda uzmanlaşmış olması gerekmektedir. Bu roman dahi yazıyor olsa gereklidir. Ortaya doğru ve gerçekten bilgilendirici bir içerik çıkartmak için gerekmektedir.

Formül : Yazarlık Yeteneği + Alan Uzmanlığı = Başarılı içerikler

Author Box Eklentileri ve SEO

Çok sevgili Benjamin Rojas (All in One SEO Başkanı) Türk SEM ile ilgili bir konuya dikkatimi çekti.

Neden Turksem.com’da Author Box yok?

Neredeyse tüm sitelerimde Author Box kullanmaktayım. Bunun SEO’ya katkısı olduğunu bir çok farklı portalımda kaleme aldım. Fakat; Türk SEM’de bunun olmadığını nedense hep es geçmişim. Elbette Türk SEM’de bir Author Box eklentisi kullanmaktaydık. Fakat; zamanla eklenti kendini güncellemedi ve bazı hatalar meydana getirmeye başladı. Bu sebeple eklentiyi deaktif edip, güncellenemesini bekledik. Sanırım bu süreçte yıllar ve yıllar geçti. Şimdi bu yazının altında göreceğiniz gibi bir Author Box eklentisi kurduk ve tekrar ilgili yazar bilgileri bölümünü aktif ettik.

Şimdi hep beraber Author Box deneyimlerimi içeren bir ufak liste yapalım istedim. Burada bahsedeceğimiz eklentiler Yazar bilgilendirmesi için geçerli SEO katkısını sağlayacaktır.

En İyi 3 Author Box Eklentisi

Simple Author Box

Türk SEM’de 2024 ocak ayında kullandığım eklenti tam olarak bu eklentidir.

Bu eklentiyi kullanmamızın temel nedeni sade ve kullanışlı olmasıdır. Temel veriler ve sosyal medya imlemeleri vb tüm isteklerimizi karşılıyor.

Publishpress Authors Eklentisi

Sitelerimde en çok kullandığım yazar eklentilerinden birisidir. Özellikle çok yazarlı çalışmalarımızda özel yazar sayfası oluşturmamıza imkan vermesinden dolayı kullanmaktayız. Siteniz çok yazarlı ise bu eklentiyi tercih etmek yazarlar sayfası oluşturmanıza da imkan tanır.

Eklenti SEO ayarları ise oldukça iyi ve sitenizin saygınlık ve güven derecesini artıracaktır.

Starbox Author Eklentisi

Author Box eklentileri arasında en başarılı SEO uyumluluğu sağlayan eklentilerden birisi de Starbox eklentisidir. Özellikle zenginleştirilmiş içerik ayarları olabildiğince doğru.

Yazının üst kısmında gösterim imkanı vermesi önemli avantajlarından birisidir.

Son Not

Makalelerinizde bir Author eklentisi kullanmanız sadece SEO için değil o içeriği okuyan okuyucularınız içinde güven vericidir. Türk SEM olarak biz müşterilerimize ait blog sayfaları başta olmak üzere bir içerik kaleme alınacaksa bunun hangi yazar tarafından kaleme alındığının gösterilmesini istiyoruz.

Bu şekilde insanlar okudukları makalenin deneyimli biri tarafından kaleme alındığını bilirler. Bu ekstra bir güven verici durumdur. Yakın zamanda kaleme aldığımız Eski içerikleri optimize etme konusunda önemli bir konuya dikkat çekmiştik. Hubspot’un 13.500 blog üzerindeki araştırmasına göre daha fazla blog içeriği yazan firmaların daha fazla satış yaptığıydı. Bu sebeple blog yazma işini daha profesyonel yapmanın tam zamanı.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *