Hızlı ve Güvenli Şekilde Pagerank Artırmak

Hızlı ve Güvenli Şekilde Pagerank Artırmak

Pagerank teknolojisi Google’ın ilham verici projesiydi. Öyle ki Google henüz kurulmadan Pagerank çoktan düşünülmeye başlamıştır. Kuruluş temelinde kaliteli site çok link alır mantığı vardı. Fakat bu durum suistimal edildi ve yüzbinlerce site bu suistimalden ceza aldılar. Çok sağlam bir temelde çalışılmadığı sürece emin olun çalışmanız cezayla karşılacaktır. 12 yıllık tecrübeyle bunu belirtirken binlerce sitenin Pagerank artırma girişimlerinden ceza aldığına şahit olduk.

Pagerank Felsefesi

Yukarıda bahsettiğimiz gibi Google’ın başarılı olma nedeni Pagerank teknolojisidir. Eski dönemlerde Pagerank teknolojisi suistimal edilmemesi üzerine çalışırken, günümüzde kalitesiz bir sitenin suistimal etmemesi üzerine çalışmaktadır. Yani kaliteli bir site gerçek anlamda kaliteli bir site belli bir miktar torpilli olduğunu belirtebiliriz. Birşeyler için başlamanın ilk adımı kaliteli bir sitedir. İkinci adım ise SEO yönergelerine uygunluk, yani yaptığınız sitenin Google tarafından anlaşılıyor olması gereklidir.

Eğer bu ilk adımlar yapılmadıysa ve gerçekleşmediyse şunu bilmelisiniz ki atacağınız her SEO girişimi “Hüsran” ile sonuçlanacaktır.

Pagerank son dönemlerde sıralamada etki ediciliği azalmış ve insanlar nazarında güven oluşturuculuğu bulunduğundan dolayı artırmak zorlaşmıştır. Burada bir parantez açıp önemli bir konuya değineceğiz. Fakat bu konu için detaylı bir yazının kaleme alınmasının da doğru olacağı düşüncesindeyim. SSL sertifikası Google sıralamalarında bir fark oluşturmaktadır. Eğer imkanınız varsa bir SSL sertifikası edinmeye bakın.

Trustrank ve Pagerank İlişkisi

trustrank

Pagerank sayfalara Google tarafından verilen bir değerdir. Görünmek ve insanlar PageRank teknolojisine güvenmektedir. Güvenirliliğinden emin olmadığı bir siteye çoşkulu bir Pagerank artırımına gidemeketedir. Çünkü; bir alışveriş sitesi düşünün, Pagerank’ı 5 olduğunda Pagerank’ına bakarak alışveriş yapan düşündüğünüzden fazla insan var. Bu yüzden güvenirliliğinden emin olmadığı bir yere PR5 yapmamaktadır.

Trustrank ise çok fazla suistimale açık değildir. Açık olsa da zordur ve çözüm bulmak için uğraşılmaz. Sıralamalar için Pagerank kadar önemlidir. Trustrank için de temel unsur güvenirliliktir. Google bu hususu gerçekten çok önemser. Trustrank adım adım güven paylaşımıdır. Diyerek bir “nedir” ifadesine karşılık gelebiliriz.

Bazı siteler doğası itibariyle olsun, arkasında güç olsun 100 üzerinden 100 trustrank değeri alır. Devlet sitelerinin, üniversite sitelerinin, bazı dernek ve firma sitelerinin değerleri 100’dür. O siteden referans alan bir site ise trustrank olarak 90 alır. O siteden de link aldığınızda 80 olursunuz. 80 değerinde ki bir siteden link aldığınızda ise 70 olursunuz. Bu sebeple Trustrank değeri üzerine bir süre araştırma yapmanızı tavsiye ederiz.

Türk Sem Olarak Yaklaşımımız

Biz Türk Sem olarak herşeyin doğal sürecinin gelişim için önemli olduğunu düşünenlerdeniz. Yani dışardan yapay bir mudahelede bulunmak istemiyoruz. Çünkü bugünün sistemi içerisinde bir filtre olmasa da ileri de ne tür gelişmler olacağını kestirmek çokta kolay değil. Gayet kaliteli, kurumsal ve tehlikesiz bir çalışma yapmaktayız. SEO çalışmalarımız konusunda genel prensiplerimizi Google’de yülselmek konusunda paylaşmıştık. Bu konuyla alakalı bir sorunuzda olursa bizimle iletişim kısmından irtibata geçebilirsiniz.

Related Posts
3 Comments
meselem

Trustrank mantigini dogru anlatmissiniz

ÖZGÜR

Trustrank Konu gerçekten güzel anlatılmış, Tebrikler iyi günler.

Mehmet Yeşilçay

Faydali bir yazı olmuş eline saglik

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *