Gizil SEO Metodu (Örtük SEO)

Gizil SEO Metodu (Örtük SEO)

Henüz literatürde olmayan bir konuyu paylaşmamız gerektiğini düşündüm. Öncelikle “Gizil SEO” kelimesini muhtemelen ilk defa duymuş olmalısınız. Gizil SEO, bilinmeyen ama görünen fakat SEO’ya önemli katkılar içeren önemli SEO metodları için kullanılır. Genelde proje yöneticileri deneme yanımla yöntemiyle buldukları sonuçlardan birisidir. Nasıl kullanılır en iyi hangi sitelerde Gizil SEO çalışması yapılır hep beraber değineceğiz.

Gizil SEO, Gizil Öğrenme Kuramına dayanmaktadır.

Gizil SEO, Google üzerinde ki arama sonuçlarındaki tıklanma oranlarıyla alakalıdır. İçerisinde hem “Site İçi SEO” hem de “Site Dışı SEO” unsurları barındırır. Bu yüzden 3. bir SEO çalışması yapılacak alan olarak belirtilebilir.

SEO Yapmadan SEO Yapmak, İnsanlara Aradıklarını Vermek

Daha önce yazılarımızı takip edenlerin bildigi gibi biz SEO’da siteiçi SEO’nun başarılı SEO çalışması için %60‘lık kısmı oluşturduğunu belirtmiştik. Bu konuda Site içi SEO’nun ne kadar önemli olduğunu bir kez defa vurgulayalım istedim.

Latent Semantic Indexing Farkı Nedir?

Anlamsal Semantik İndexlemesi olarak Türkçeleştireceğimiz bu metod kelimenin 1. dereceden yan kelimeler üzerinde çalışıp, ana kelimeyi yükseltmesi olarak tabir edilir. Gizli Anlamsal SEO olarakta geçer. Çok az SEO Uzmanının bildiği bu metod genelde güzel sonuçlar verir.

Bizim Gizil SEO Yönteminde bahsettiğimiz olay ise site içerisinde ve sitenin kısmi olarak site dışı SEO’yu etkileyen durumlarını belirtiriz. SEO için önemli hususlardan birisi Google üzerinden tıklanma oranınızdır. Yani 10. sıradan listeye girmiş ve listede 10. sırada ki tıklanma oranınız 9. sıradaki hatta 8. sıradaki siteden fazla ise muhtemelen ilk 5 sırada yer alacaksınızdır. Burada büyük markaların alt sayfaların neden ön kısımda listelendiğininde güzel örneklerinden birisidir.

gizil-seo2

Peki; biz bilinmeyen markamızla nasıl bir “Gizil SEO Metodu” uygulamalıyız ki Google üzerindeki tıklanma oranımız artsın ve sıralamalarda doğal bir yükseliş elde edelim. Burada temel unsur “Title” kavramının gücünden geçmektedir.

Örnek kullanım verecek olursak;

Google üzerinden “Kredi Başvurusu” araması yaptığımızda karşımıza ülkemizde hizmet veren onlarca banka çıkmakta. Bu bankalar arasında Akbank şu an için arama sonuçlarında 10 sırada yer almaktadır. Sayfa başlığına baktığımızda ise “Kredi Başvurusu Akbank | Hemen Kredi Başvuru” olarak görmekteyiz. Gizil SEO Yöntemine göre burada Title mantıklı Gizil SEO’da maalesef ortalama rakamlarda tıklama oranımız olmakta ve sıralama iyileşmede diğer parametreler üzerinde çalışmak gerekmektedir.

Eğer Akbank.com ‘a ait aynı sayfa şu şekilde bir title seçmiş olsaydı; Kredi Paranızı Biz Getiriyoruz- Akbank Kredi gibi bir başlık seçilmiş olsa tıkla oranı olabildiğince artacaktır. Aynı şekilde “meta describe” kodunda ki açıklama satırlarında şu ifadeler “Kredi başvurunuz Akbank online şubesinden yapın, müşteri temsilcimiz paranızı size getirip teslim etsin.” yer almalıdır.

  • Gizil Öğrenme Kuramı
    Belirli zamanlarda öğrenmeler amacı olmaksızın ve kişi tarafından farkında olmadan gerçekleşir. Bireyler algıda seçicilik, güdülenme eksikliği ya da dikkatin dağılması gibi nedenlerden dolayı bir çok bilgiyi farkında olmadan öğrenebilirler. Gizil öğrenme sürecinde; bireyin bilişsel harita geliştirdiği iddia edilmektedir.
  • Latent semantic indexing
    Latent semantic indexing (LSI) is an indexing and retrieval method that uses a mathematical technique called singular value decomposition (SVD) to identify patterns in the relationships between the terms and concepts contained in an unstructured collection of text. LSI is based on the principle that words that are used in the same contexts tend to have similar meanings. A key feature of LSI is its ability to extract the conceptual content of a body of text by establishing associations between those terms that occur in similar contexts.https://en.wikipedia.org/wiki/Latent_semantic_indexing

Eğer SEO alanında daha fazla bilgi almak istiyorsanız Bakırköy Globalsanat’ta SEO Kursumuz için ön kayıt başvurusu yapabilirsiniz.

Related Posts
2 Comments
Onder Turan

Seoya başlayanlara yararlı bir konu gerçekten,teşekkürler.

Yigit

Muhtesem bir tespit. Diger bir cok seo sitelerini okudum. Seohocasi da dahil hic birinde bu sekilde cok kritik onemli bir seo bilgisi yer almiyordu. Anlayan biri icin cok cok onemli bir konu..

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *