YENİ BİRLİK GAZETESİ Proje Yönetimi

YENİ BİRLİK GAZETESİ Proje Yönetimi

Türk Sem olarak “Web Proje Yönetimi” çalışmalarında 2016 yılı itibariyle 13 yıllık deneyimimizi doldurduk. Türkiye’nin de ilk Web Proje Yönetim firması İstanbul ADCO’yu açmanın gururu içerisindeyiz. Daha önce çeşitli alanlarda çalışmalar yaptığımız Metro Turizm, VIP Tur, Gezinet, ve Tatil Vitrini gibi büyük firmalarının yanı sıra bugünlerde “Yeni Birlik Gazetesi” çalışmasına başladık.

Yeni Birlik Gazetesi’nden kısaca bahsedecek olursak Beşiktaş’ta, Digitürk Genel Merkezinin hemen yanında merkez ofisi bulunan ve günlük olarak yayınlanan Siyasi Gazetedir. Gazete bayilerinden 07.04.2016 itibariyle günlük olarak temin edilebilir.

Haber Sektörüne Kısa Bakış

2008 yılında başladığım İnternet Habercilik alanındaki çalışmalara talihsiz bir süreç sonunda ara vermiştik. O dönemde haber sektöründe rekabet hep üst seviyede olmuştu. Çünkü; Türkiye’nin en büyük hit kaynağı habercilik üzerinedir. Bu bağlamda dönemin en çok okunan 10 haber sitesinden birisini açmış biri olarak ve bunu 3 yıl işletmiş biri olarak net bir şekilde sektörü yakından takip ettik.

yenibirlik-logo

Fakat; bazı talihsiz olaylardan sonra ara verdiğim “İnternet Habercilik Çalışmalarına” Yeni Birlik Gazetesi çalışmaları ile tekrar start verdik. Tüm kaynaklarımızı YeniBirlik Gazetesi’nin başarılı bir proje yönetim çalışması olması için kullanmaktayız. Çünkü; 5 yıl gibi ara verdiğimiz İnternet Haberciliği için Gazetebirlik.com çalışmaları iyi bir fırsat.

Haber sektöründe biraz önce bahsettiğimiz gibi rekabet inanılmaz fazla. Bizlerde bu rekabetin içerisinde olmaktan çok keyif alıyoruz. Zor olan çalışmaları başarmasının ne denli keyifli olduğunu kendi çalışmalarımız ve müşterilerimize ait başarılı çalışmalardan dolayı biliyoruz. Haber sektöründe öncelikle maalesef Adwords ve diğer reklam kanalları çok fazla işe yaramıyor.  Çünkü; Adwords üzerinden reklam vermek için bütçelerin güçlü olması gerekmektedir. Örneğin Hürriyet Gazetesi, “Haber” kelimesinde bir kaç gün reklam vermeyi denedi. Fakat giden inanılmaz maaliyetler sonrasında reklamları durdurdu.

Bu sebeple “Doğal Arama Sonuçları” içerisinde Haber sitesinin pozisyon alması projenin başarısı için hayati önem sarf etmektedir. Bunun bilincini ve titiz çalışmalarını yapmaktayız. Peki; bu başarılar sadece haberleri İnternet sitesinde paylaşmakla sağlayabilir miyiz? Elbette hayır. Çünkü; başarı için çok fazla değişken ve girdinin sağlanması gerekmektedir. Orjinal haber veya bir haberi ilk yayınlayan olmak önem arz eder. Burada Gazetebirlik.com üzerinden bunun hassasiyetini kavramış durumdayız. Nice yeniliklerle de ilgili olarak da takipci kitlenin habere hızlı ulaşması için uygulamalar geliştiriyoruz. Arka planda geliştirilecek bu uygulamalara kısaca bakacak olursak.

  • Haber Kodları
    Web tasarımcılar için vereceğimiz kodlar sayesinde kendileri sitelerine bu haber kodlarına ekleyerek ziyaretçilerine anlık olarak haberleri sunabilecekler.
  • RSS Reader
    Feed hizmetlerimiz sayesinde ilgili kategoride, örneğin; Spor kategorisinde bir haber yayınlandığında RSS takipcisine bu saniyesinde haber edilecektir.

Yeni Birlik Gazetesi’nin Öncelikli Haber Kategorisi

Tam olarak Gazetebirlik.com adresinde gündeme ait haberleri kategoriden bağımsız şekilde yani tüm kategorilerde haberlere ulaşabilmektesiniz. Fakat öncelik olarak en önemli haber kategorisi “Siyasi Haberler” olarak belirtebiliriz. İkinci olarak ise “Spor Haberleri” önceliği yaşanıyor diyebiliriz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *