Tatil Yerleri ve Oteller İçin 7 Pazarlama İpucusu

Tatil Yerleri ve Oteller İçin 7 Pazarlama İpucusu

İster turizm işine yeni başlıyor olun ister yıllardır turizm işinde olun tatil yeri kiralama işletmeniz veya oteliniz için etkili bir pazarlama stratejisi oluşturmak önemlidir.

Yeni işletmeler için misafirlerin ilgisini çekmek ve onların güvenini kazanmak için yenilikçi stratejiler benimsemek başarılı pazarlamanın anahtarıdır. İşletmenizi uzun vadeli başarıya ulaştırmada burada bahsedeceğimiz 7 ipucuyu dikkatlice okumanızı tavsiye ederim. Şu kesin bir veri “İyi bir pazarlama planı olmadan her işletmenin başarısızlığa uğraması kaçınılmazdır.” İyi haber ise oteller ve tatil kiralamaları için çok sayıda pazarlama seçeneği var ve kitlelere ulaşmak ve müşteri çekmek için bu araçları kullanabilirsiniz. Bu makalede kiralık tatil evini veya oteli pazarlamanın yedi etkili yoluna bakacağız.

Bu yazıyı 20 yıla yakındır yapmış olduğum turizm reklamları çalışmalarımdaki deneyimlerinden yola çıkarak kaleme aldım. Eğer otelinizi İnternet üzerinden pazarlama yaparak rezervasyon sayısını artırmak istiyorsanız sizin için muhteşem bir kaynak olacağını da belirtmeliyim.

Bir Web Sitesi Oluşturun

Acentalarda listelenmek işe yarasa ve bu kanallar aracılığıyla rezervasyon alabilmenize rağmen, kendi web sitenizin olması son derece önemlidir. Misafirlerinizin kanalları listelemek yerine web siteniz üzerinden rezervasyon yapması durumunda daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz. Kanalları listelediğinizde dağıtım ortaklarına komisyon ödemeniz gerekir ve işlemin tüm şartlarını belirleyemezsiniz. Turizm işletmenize ait bir web sitesi, işletmenizi bağımsız bir yapı olarak öne çıkarmanıza yardımcı olur.

Dijital pazarlama türlerinin merkezinde web siteniz yer alır. Bu Eposta pazarlamadan, content marketing’e kadar neredeyse tüm türlere doğrudan etki eder. Fakat; rastgele bir site değil kurallara tam uyan bir otel sitesi.

Türk SEM otel yönetim web yazılımımız Google Hotel Ads API entegrasyonu ve bir otel için tüm temel çözümleri sunmaktadır. Dijital pazarlama süreçlerinde işinize yarayacak tüm bileşenlere web tasarım hizmetlerimizden ulaşmanız mümkün.

Seyahat Acentalarında Listelenme

Otelinizi seyahat acentalarında listelemek, mülkünüzü tanıtmanız için başka bir harika alternatiftir. Her birinin kendi standardı, müşteri kitlesi olan çok sayıda acenta sitesi vardır. Acenta sitelerinden bazıları şunlardır: Booking.com, Airbnb.com, Etstur.com, Tatilsepeti.com ve Tatil.com. Daha etkili hale getirmek için birden fazla listeleme kanalı seçerek otelinizi daha fazla kitleye ulaştırabilirsiniz.

Bazı web siteleri otelleri değil örneğin villa, bungalov veya oteller için uygundur; bu nedenle, bir kayıt kanalını kullanmadan önce ayrıntıları kontrol etmelisiniz. Ayrıca yazılım gereksinimleri, ödeme aktarım seçenekleri, sitelerinin trafiği, acentanın geçmişi, gibi konuları göz önünde bulundurmalısınız. Büyük bir oteliniz varsa; daha geniş kapsamda reklam alanlarına sahip oldukları ve reklamlara daha fazla harcama yaptıkları için daha büyük acentalarla ortaklık yapmak en iyisidir.

Sadece Türkiye değil dünyadaki ünlü tur operatörleri ile anlaşmak daha fazla kitleye ulaşmanızı sağlayacaktır.

Oteller acentalarla güncel olarak ortalama %30 komisyonla çalışmaktadır.

Büyük dizinler ve seyahat acenteleri, potansiyel müşterilerine ulaşmak ve tıklama oluşturmak için daha fazla reklam bütçelerine sahipler, ancak bu portallar yüksek komisyon talep ederler. Daha küçük bir mülkünüz varsa, daha küçük ölçekte faaliyet gösteren niş portalları düşünebilirsiniz. Bunların genellikle odaklanmış bir kitlesi vardır ancak çalışma şeklinize uyduklarından emin olmak için ayrıntıları dikkate almanız gerekecektir. Herşeyi en başta kontrol edin ve daha sonra ilgili acentadan tatil ücretini tahsil etmeyle uğraşmak zorunda kalmayın.

İlham Veren Konular : Dünyadan örnek acenta ve otel reklamlarını sizin için derledik. Bu dikkat çekici reklamlar hafızalarımızda iz bırakmayı başarmış etkili reklam çalışmalarıdır.

Sosyal medya

Sosyal medya, bu dijital çağda çoğu işletme için en etkili pazarlama araçlarından biri olmaya devam ediyor. Misafirleriniz bağlantı kurmak ve müşterilerinizle iletişim halinde kalabilmek için sosyal medyada aktif bir varlığa sahip olmak önemlidir. Kiralık yazlığınızın veya otelinizin video ve görsellerini işletmenizin sosyal medya sayfasında paylaşmalısınız. Sosyal medya aynı zamanda web sitenize trafik çekmek için bir kaynak olarak da kullanılabilir. Harika ve tutarlı postlarınızla beraber yeni misafirlere ulaşmak ve eski misafirlerinize kendinizi hatırlatmak için oldukça ideal.

Sosyal medya aracılığıyla belirli bir hedef kitlesi oluşturup ilgili kitlenin ilgisini çekecek hedefli reklamlar oluşturabilir ve yayınlayabilirsiniz. Birçok sosyal medya sitesi makul fiyatlarla reklam seçenekleri sunmaktadır. Twitter, Facebook, Pinterest ve Instagram, çok sayıda aktif kullanıcıya sahip olduklarından reklamcılık için en popüler sosyal medya platformlarının başlıcalarıdır.

Reklamların yanı sıra fenomen pazarlama, otelinizi veya kiralık tatil yerinizi sosyal medyada pazarlamanın bir başka harika yoludur. Ancak işletmenizin kamuoyunda algısını etkileyebileceği için bu konudaki içeriklerinize çok dikkat etmelisiniz.

Güncelleme : Ufak bir konuyu atladığımı sonradan fark ettim. Sosyal medya konusunu sadece belli portallar olarak düşünmemelisiniz. Otelinizi doğru bir reklam kurgusu ile Youtube üzerinden de oldukça doğru potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Örneğin; potansiyel müşterilerinizin kesiştiği rakiplerinizin Youtube videolarına otelinizin reklamlarını yerleştirebilirsiniz. Eğer ilgili otel müşterimizde oda sayısı oldukça fazla ise bu kampanyayı aktif etmekteyiz.

Önceki Misafirlerle İletişimi Sürdürün

Potansiyel yeni misafirleri otelinize çekmenin yanı sıra, sürekli gelen misafirlerle iletişimde kalmak da son derece önemlidir. Bir misafir oteliniz için rezervasyon yaptığında, tekrar rezervasyon yapabilmesi için misafirle etkili iletişiminizi sürdürmelisiniz. Bunun dışında önceki misafirler de otelinizi diğer potansiyel misafirlere tavsiye edebilirler. En değerli müşterileri belirlemeli ve bu belirli müşterileri hedeflemelisiniz.

Bir misafir rezervasyonunu tamamladıktan sonra, misafire rezervasyonundan dolayı teşekkür etmek ve misafirin ihtiyaç duyacağı tüm gerekli bilgileri sağlamak üzere otomatik bir e-posta göndermenizi tavsiye ederiz. Bu etkili iletişim onlardaki değerinize pozitif katkı sağlayacaktır. Ancak müşterilerinize birden fazla veya anlamsız e-posta göndererek spam yapmamalısınız. Promosyonlar, yeni fırsatlar veya diğer ilgili bilgiler hakkında bilgi içeren ilgili e-postaları periyodik olarak göndermek en iyisidir. Amaç misafirinizi bilgilendirmek ve iletişim hatlarını açık tutmaktır, spam yapmak değil.

Benzersiz Bir Deneyim Yaratın

İşletmenizi rakiplerinizden ayıran öne çıkan özellikler yeni misafirleri işletmenize çekebilir ve eski müşterileri elinizde tutmanıza yardımcı olabilir. Otelinizin yalnızca tipik özelliklerini pazarlamak yerine, insanların oteliniz için rezervasyon yapmaya karar vermesini sağlayacak kadar benzersiz olacak bir deneyimin tamamının reklamını yapmalısınız. Hizmetlerinizi nasıl geliştirebileceğiniz ve müşterilerinize daha fazla değer sunabileceğiniz konusunda fikir edinmek için rakiplerinizi veya büyük işletmeleri analiz edebilirsiniz. Fiyatla rekabet etmek yerine değerle rekabet etmelisiniz.

Otelinizi veya kiralık tatil yerinizi yalnızca düşük maliyetli bir seçenek olarak pazarlamak yerine, potansiyel müşterilerinize paralarının karşılığını alacaklarını görmelerini sağlayın. Birçok tatilci rakiplerinizden daha iyi bir değer elde ettikleri sürece daha fazla ödeme yapmaya hazırdır. Benzersiz bir misafir deneyimi sunmak, çevrimiçi olarak iyi müşteri yorumları almanıza yardımcı olacak ve bu da reklam ve pazarlamaya daha az para harcanmasına yol açacaktır. Aynı zamanda markanızı oluşturmanın ve işletmeniz için kişisel bir kimlik yaratmanın en etkili yollarından biridir.

Fotoğraf ve Video Pazarlama

Her tatilin pazarlanma sürecinde potansiyel müşterileriniz rezervasyon yapmadan önce otelinizin veya kiralık tatil yerinizin nasıl göründüğünü görmek isteyeceklerdir. Bir tatilci için otelinize gelip fotoğraflarda gördüğü otelden farklı bir otelle karşılaşmaktan daha hayal kırıklığı yaratan bir şey olamaz. Bu nedenle mülkünüzün dijital kimliğini oluştururken dürüst olmalısınız. Bu nedenle fotoğraf ve videolar otelinizi etkili bir şekilde pazarlamanıza yardımcı olabilir. Eğer denize 3 km uzaklıktaysanız yürüme mesafesinde yazmamalısınız.

Mobil cihazla düşük kaliteli fotoğraf veya video çekmek ve bunları acentalara göndermek mantıklı değildir. Otelinizin öne çıkan özelliklerini uygun ışık ve açılarla yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolar çekmesi için profesyonel bir fotoğrafçı ile anlaşmalısınız. Fotoğraf ve videolar tatil yerinizin benzersiz özelliklerini vurgulamalı ve web sitenizde, sosyal medya sayfalarınızda veya hedefli reklamlarız da düzenli olarak paylaşmalısınız. Potansiyel misafirlerin tesisinize rezervasyon yapmaya olumlu bir şekilde bakmalarını sağlamanın etkili bir yoludur ve onları rezervasyon yapmaya daha kolay ve daha hızlı karar vermelerini sağlar.

Ortaklıklar Oluşturun

Restoranlar, mağazalar, stüdyolar veya cafeler gibi mülkünüze yakın yerel işletmelerle ortak olabilirsiniz. Yerel işletme sahipleriyle ilişki kurmak, otelinizi pazarlamak için fırsat olabilir. Bu diğer işletme ile etkileşim ikinizin de birbirinizin işletmesini teşvik ettiği bir durum haline gelebilir. Örneğin müşterileriniz için ortak promosyonlar ve indirimler oluşturabilirsiniz. Bu yöntem markanızı pazarlamanın eski, basit ama etkili bir yoludur.

Çözüm

Pazarlama, müşteri kazanıp kazanamayacağınızı belirlemede büyük bir rol oynar. Yukarıda listelenen ipuçları Türk SEM tarafından test edilmiş ve güvenilirdir. Daha iyi sonuçlar elde etmek için ise bir birleriyle birleştirilebilir. Fikirler harika olsa da yalnızca uygulamaya konulduklarında işinize fayda sağlarlar.

Türk SEM olarak uzun yıllardır otel reklamları konusunda önemle çalışmalara imza atıyoruz. Daha önce reklamlarını yönettiğimiz otellere yaptığımız çalışmaları başarı hikayelerimiz kategorisinde inceledik. Bu vaka incelemeleri ile otellerimiz için neler yaptığımızı keşfedebilirsiniz!


Related Posts
1 Comment
alanya otelleri

otel reklamları konusunda en detaylı bilgiler sizin sitenizde özellikle google hotel ads konununuz çok derin ve detaylı elinize sağlık

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *