Alan Adı Seçimlerinde “.tr” Uzantının SEO’ya Etkisi

Alan Adı Seçimlerinde “.tr” Uzantının SEO’ya Etkisi

Google’nin kendi notlarında açıklamaya çekinmedi önemli bir SEO avarajı sağlama etkisi ülke uzantılarıdır. Yani ülke uzantılı domainler kendi ülkelerindeki aramalarda avantaj elde etmektedir. Google.com.tr üzerinde arama sorgularında ODTÜ tarafından sağlanan “.tr” uzantılı domainler avantajlı durumdadır. Fakat uluslar arası aramalarda aynı avantajdan bahsetmek zordur. TR uzantılı domainler Orta Doğu Üniversitesi tarafından verilmektedir. Web sayfaları üzerinden satın almak içinde “Nic.tr” adresini kullanmanız mümkündür.

Bir Çok Dilde Site Yapacaklar “.tr” Uzantı Kullanmasınlar

İhracat yapan firmalar için en önemli tavsiyemiz kendi web sayfaları eğer firmaadi.com.tr gibi bir isme sahipse bu isim diğer dil sorgularında gelmesi oldukça zordur. Yüksek derece (üst derece) kaliteli içerik sunmadığı sürece Google arama sorgularında bu uzantıları getirmemeye çalışır. Yani; “uk.firmaadi.com.tr” isimli bir subdomain ile sitenizin Birleşik Kralıklar üzerinde gelmesini hedefleyebilirsiniz. İşte burada en başta site adınızdan dolayı gelmesi oldukça güçtür.

Yurtdışı çalışmalarında iyi bir planlamayla yola çıkılmalıdır. Domain uzantısı çok önemlidir fakat oldukça fazla değişkende mevcuttur.

tr_uzantili_domain

.Tr Uzantılı Domainlerden Hangileri Tercih Edilebilir?

  1. Com.tr
  2. Gen.tr
  3. Name.tr
  4. Web.tr
  5. Net.tr
  6. Biz.tr
  7. Info.tr

5 uzantı da kullanma serbesttir. Fakat satın alımlarda bazı önemli başvuru belgeleri gerekebilir. Name.tr, Gen.tr ve Web.tr uzantıları ise tamamen alımları serbesttir. İlk gelen alır mantığı burada çalışmaktadır. Bir .tr uzantılı domain aldığınızda SEO çalışmalarınıza +1 adım önde başlamış olursunuz.

Related Posts
1 Comment
istanbul web tasarım

Bir hayli vakittir aradığım konuydu teşekkürlerimi sunarım

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *