Dünyadan Otel Pazarlama Örnekleri

Dünyadan Otel Pazarlama Örnekleri

Oteller, yürekleri ısıtan televizyon reklamlarından sıra dışı açık hava gösterilerine kadar, tüketicilere ulaşmanın yeni ve yaratıcı yollarını arıyor. Airbnb, Booking, Ets Tur ve diğer konaklama paylaşım hizmetlerinin yükselişiyle birlikte, otel markalarının tüketicilere çekici görünmesi giderek daha önemli hale geliyor.

Otellerin mevcut müşterileri elde tutma girişiminde bulunma yollarından biri, duygu uyandıran reklamlardır. Bu reklamlar genellikle anılar yaratma teması ve bu değerli aile anlarına eklenen duygu türleri üzerinde oynar. 

Bu yaklaşımın bir örneği, tatillerin meşgul aileleri nasıl bir araya getirebileceğini anlatan Çin’deki Holiday Inn reklamıdır. Tabii ki birçok otel de Y kuşağının dikkatini çekmek için daha alışılmadık pazarlama yaklaşımlarına yöneliyor. Örneğin, İrlandalı otel zinciri Jurys Inn, otel misafirlerinin yatakta biraz daha uzun süre kalmalarını sağlayan giyilebilir yorganları içeren çok komik bir kampanya yarattı. Benzer şekilde Holiday Inn Express, kontinental kahvaltısını tanıtmak için BREAKFA-mojis adlı bir dizi kahvaltı emojisi oluşturdu.

Ultra Rahat Giyilebilir Yorganlar

İrlandalı otel zinciri Jurys Inn kısa bir süre önce, yatakta biraz daha uzun süre kalmanızı sağlayan giyilebilir yorganları içeren bir reklam kampanyası başlattı. İngilizlerin yaklaşan saat değişikliğiyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için tasarlanan bu mobil yatak, fazladan bir veya iki saat uyumak için mükemmel bir yoldur. Her yıl gün ışığından yararlanma uygulaması yapılırken, birçok İngiliz, bir saatlik uykuyu kaybetmekle baş etmekte zorlanıyor. Jurys Inn, yeni bir reklam kampanyasının parçası olarak giyilebilir yorganlardan oluşan bir seri oluşturarak soruna esprili bir çözüm buldu. ‘Suvet‘ olarak bilinen pelüş tulumlar, hareketli bir uyku çözümü sağlamayı amaçlıyor. Takım elbise, yüzde 100 pamuklu kumaşı, elleri ısıtan cepleri ve rahat kapitone tasarımıyla yatakta sarmalanma hissini mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Takım elbiseleri, dik uyumayı kolaylaştırmak için snood benzeri bir boyun yastığına bile sahiptir.

Holiday Inn Express Sabah Öğünlerini Görsel Bir Dile Dönüştürüyor

Otel zinciri Holiday Inn Express kısa süre önce, mobil kullanıcıların çizgi film karakterleri olarak yeniden tasarlanmış çeşitli sabah yemeği öğelerinin görsel grafiklerini indirmelerine olanak tanıyan BREAKFA-moji adlı bir kahvaltı emoji klavyesi oluşturdu. Emojiler, konuşmada kullanılmak üzere doğrudan herhangi bir akıllı telefon klavyesine uygulanabilir. Oteller genellikle, yalnızca kahvaltı temalı bir emoji setini çok alakalı hale getiren kontinental kahvaltıları ile bilinir. Holiday Inn Express, minik kollar, bacaklar, gözler ve hatta güneş gözlükleriyle dans eden kekler, muzlar, simitler, yumurtalar, tostlar ve krepler gibi öğeleri içeren 25 özellikli grafik tasarladı. Kahvaltı klavyesi Google Play ve iTunes’dan indirilebilir ve daha sonra mesajlaşma uygulamasında kolayca dil olarak ayarlanabilir. Pazarlama kampanyası ayrıca komedi oyuncusu Rob Riggle tarafından tanıtıldı.

Bu Otel Grubu, Yalnızca Yetişkinlere Yönelik Dondurmalar Sunuyor

Warner Leisure otel grubu, kısa bir süre önce, alkollü dondurma aromaları ile 50 yaş üstü kalabalığı hedefleyen bir kampanya başlattı. Bir dondurma kamyonunun nostaljisini yalnızca yetişkinlere yönelik tatlarla birleştiren akıllı pazarlama kampanyası, kalbi hâlâ genç hissedenlerin dikkatini mükemmel bir şekilde çekiyor.

Warner Leisure otel grubunun yeni kampanyası, yaz sezonu boyunca İngiltere’ye retro bir dondurma kamyonu göndermeyi içeriyor. Kamyon, Jägermeister, votka ve tekila gibi sadece yetişkinlere yönelik malzemelerden yapılmış alkollü dondurma tatları sunacak. Mobil dondurma barının arkasındaki fikir, yetişkinlere en sevdikleri yaz tatillerini hatırlatacak klasik bir çocukluk eğlencesine kendilerini kaptırmaları için bir yol vermektir. Warner Leisure otel grubunun pazarlama direktörü Mat Finch’in açıkladığı gibi, “Misafirlerimiz ağırlıklı olarak 50 yaşın üzerinde olabilir, ancak biraz yaramaz eğlenceyi severler.”

Bu Airbnb Reklamları, Vergi Katkıları İçin İyi Kullanım Önerileri Sunuyor

Otobüs duraklarının posterlerine sıçrayan bu Airbnb reklamı, Airbnb ev sahiplerinin ve misafirlerinin vergi katkılarını vurgulamayı amaçlıyor. Bu reklam nihai olarak çeşitli kamu ve vergi destekli hizmetleri, bu vergi katkılarından daha iyi yararlanmak için hizmetlerini genişletmeye veya uzatmaya teşvik etmeye çalışır.

Reklamlarda “Sevgili Eğitim Kurumu, Lütfen 12 milyon dolarlık otel vergilerinin bir kısmını okullarda sanatı sürdürmek için kullanın” ve “Sayın Halk Kütüphanesi Sistemi, 12 milyon dolarlık otel vergilerinin bir kısmını sanat eserlerini korumak için kullandığınızı umuyoruz.” gibi ifadeler yer alıyor.

Nihayetinde, bu Airbnb reklamları, Airbnb otellerinden ve konuklarından ayda yaklaşık 1 milyon dolarlık otel vergisi katkısı yoluyla Airbnb’nin ekonomiye olumlu bir katkı sağladığını ince bir şekilde aktarmayı amaçlıyor.

Bu Holiday Inn Reklamı Küçük Bir Kız ve Annesinin Hikayesini Anlatıyor

Çin’deki Holiday Inn’in bu otel reklamı, küçük bir kız ile meşgul annesi arasındaki ilişkinin hikayesini anlatıyor. Holiday Inn reklamı, otelin olanaklarını sergilemek yerine, birçok meşgul profesyonel ebeveynin duygularına hitap ediyor. Reklam, her zaman işten uzakta olan annesini sürekli özleyen genç bir kızı konu alıyor. Video, kızın ailesinin ona Holiday Inn’de bir tatil için sürpriz yapmasıyla sona eriyor.

İlginç bir şekilde, reklamda anlatılan hikaye, markanın baş pazarlamacısı Emily Chang‘ın yaşadığı gerçek bir olaya dayanıyor. Chang, iş için uzaktayken kızından yürek burkan mesajlar alacaktı ve bu da onu Holiday Inn’de sürpriz bir gecelik geziye götürmeye sevk etti. Chang için otel reklamı, harika tatillerin egzotik yerler tarafından değil, içinde bulunduğunuz şirket tarafından belirlendiğini gösterebiliyor.

Venediklinin ‘Olduğun Gibi Gel’ Reklamı Bireyselliği Kutluyor

Ünlü Las Vegas oteli The Venetian, kısa süre önce Vegas şeridinin ışıltısından ve ihtişamından uzaklaşan ve bunun yerine her ziyaretçinin beraberinde getirdiği bireyselliği kutlayan yeni bir reklam yayınladı. Kampanya, yalnızca daha geleneksel Las Vegas reklamlarından bir sapma değil, aynı zamanda bireye ve onların benzersiz deneyimine hitap eden daha modern konaklama pazarlamasına doğru bir harekettir.

Olduğun Gibi Gel başlıklı reklamda, bir dizi ilginç ziyaretçi, aynı derecede tuhaf arka planların önünde dans ederken görülüyor. Reklam, Venedik’in otantik İtalyan deneyimini aktarmaya yardımcı olan İtalyan şarkıcı Mina’nın bir şarkısıyla bağlantılı.

Reklam nihayetinde, her türden konuğu kutlamak için Las Vegas’ıı ziyarete gelen göz alıcı müşterilere odaklanmanın ötesine geçiyor. The Venetian’ın CMO’su Lisa Marchese‘nin açıkladığı gibi, “iyimser, kapsayıcı, gerçekten sevimli olabilir ve Las Vegas’a gelen konukları kutlayabiliriz.

Bu Seyahat Konaklama Reklamları Yıldız Jane Lynch ve Bobby Lee

Booking.com’un bu seyahat konaklama reklamları, komedyenler Jane Lynch ve Bobby Lee‘yi fevkalade garip bir çift olarak tasvir ediyor.

15 saniyelik reklamlar, tuhaf çiftin tropikal bir manzarada bir yatakta öfkeyle durduklarını ve birbirlerine suşi yedirdiklerini, bir arkadaşlarının düğünü için dışarıda geçirdikleri zamanın hikayesini anlatırken gösteriyor. Başka bir reklam, ikilinin katılmayı planladıkları düğüne asla gelemediğini, bunun yerine otellerinde kalmayı ve birbirlerinin arkadaşlığının tadını çıkarmayı seçtiklerini gösteriyor – bu, tuhaf bir trol benzeri çiçekçi kızı dehşete düşürüyor.

Türk SEM Otel Pazarlama konusunda müşterilerimize ilham olması sebebiyle Trend Hunter‘dan İlham Verici Otel Pazarlama Stratejileri konusunu çeviri yapmıştır.

Jane Lynch ve Bobby Lee, Booking.com tarafından sağlanan alanların lüksünü pazarlamak ve aynı zamanda potansiyel gezginlerin bölünmemiş dikkatini çekmek için seyahat konaklama reklamlarında komedi yeteneklerini kullanıyor.

Accor’un Otele Hoş Geldiniz Dublörü Twitter’a Yeni Gelenleri Evde Hissettirdi

Konaklama endüstrisi, insanların yeni bir ortamda kendilerini iyi hissetmelerini sağlamakla ilgilidir, bu nedenle Accor akıllı bir otel karşılama kampanyası başlattı.

Her gün Twitter hesabına kaydolan yeni insanlar var ve hoş karşılandıklarını bildirmek için Accor, bu yeni gelenler için dostane bir elçi olmayı görev edinmeye karar verdi. Bir kullanıcının ilk tweet’i yayınlandıktan sonra Accor, #FeelWelcomeFromThe1stTweet etiketli nazik bir mesajla yanıt verdi. Daha fazlasını yapmak için Accor, her kullanıcıya bir kişinin Twitter hesabını gösteren özelleştirilmiş bornozlar göndermeyi de ayarladı.

Sonuç olarak, yeni Twitter kullanıcıları hediyeyi aldıkları için çok heyecanlandılar ve kampanyanın erişimini yaymak için sosyal medyada Accor ile etkileşim kurdular.

Bu Reklam, Bir Sonraki Ofis Dışında Mesajınızı Yazmanıza Yönelik Bir Hizmeti Tanıtıyor

Westin Hotels‘in bu zekice reklamı, diğer çalışanları biraz izin almaya teşvik edecek arsız bir ofis dışında mesajı gösteriyor. Bu reklam, Amerikalı çalışanların tatile gerektiği kadar vakit ayırmadıklarının istatistiksel olarak kanıtlanmış araştırmaları sonucunda oluşturulmuştur.

Westin Hotels, BBH New York aracılığıyla McSweeney’s ile ortaklık kurarak diğer çalışanlara bir şeyleri kaçırmış olma hissini uyandıracak akıllı bir reklam oluşturdu. Reklam, boş zamanının tadını çıkaran bir iş adamından gelen ofis dışında bir mesajı okur. E-posta şöyle: “Mesaj için teşekkürler, ama muhteşem bir tropik lagünde yunuslarla yüzerek tatildeyim…” Mesaj devam ediyor, ancak konuya daha ilk satırda ulaşılıyor.

Reklam mizaha odaklanırken, altta yatan mesaj toplumun “kaçırma korkusu” nu kullanıyor. Başkalarına neler yapabileceklerini göstererek, kendilerine hak ettikleri zamanı ayırmaları için onları cesaretlendireceğini umarız.

The Marriott, Seyahati Teşvik Etmek İçin İki Film Yayınladı

Marriott International Inc., hizmetlerinin reklamını yapmak için çok yaratıcı bir yol izlemeyi seçen çok uluslu bir şirkettir.

Şirket, bir reklam filmi çekmek veya dijital ve basılı platformlarda reklam satın almak yerine yeni bir yaklaşım benimsemeyi seçti. İlki JW Marriott LA’da çekilen ve adı ‘Two Bellmen’ olan iki kısa film yayınladı. İkinci film Paris Marriott Champs-Elysees‘de geçiyor ve adı ‘Fransız Öpücüğü’. Bu kısa filmlerin her ikisi de YouTube’da birkaç milyon kez görüntülendi ve Marriott markasını tanıtmak için daha standart yollar kullanmak yerine sanatı ve romantizmi kullanıyor.

Marriott, markasını tanıtmak için yaratıcı bir yaklaşım sunarak, kendisini sınırları test etmeye ve zorlamaya istekli bir şirket olarak konumlandırırken hizmetlerinin reklamını yapabiliyor.

Kaynak : TrendHunter

Related Posts
4 Comments
Harity

Cok degerli bir icerik olmus kaleminize saglik

SuHotel Gebze

Marriot otelin reklam filmine hayran kaldim cok basarili olmus.

Otel reklamları

Otellerle ilgili tanitim / reklam iceriginiz cok basarili olmus tebrikler.

Sena

İlham veren yaziniz icin tebrik ederim. Otel isletmecisi olarak Turksemi takip ediyorum. Aysen hanima buradan bol bol selamlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *