2024’te SEO İle İlgili Özlü Sözler

2024’te SEO İle İlgili Özlü Sözler

SEO Arama Motoru Optimizasyon konusunu dikkatlice anlattık ve çeşitli açılardan da yeni içeriklerimizle anlatmaya devam ediyoruz. 2023 yılında SEO’da bir dönüşüm başladı ve 2024’te değişiyor. Bu değişimle beraber 2024 temelli SEO üzerine özlü sözlerimi sizlere aktarıyorum.

Bu arada kapsamlı bir Screaming Frog 2024 kullanım rehberi de hazırlıyoruz. Yakın da SEO üzerine bu içeriğimiz blog sayfamızda yayınlanmış olur.

SEO Üzerine Özlü Sözler

Arama motoru optimizasyon çalışmalarının çok küçük bir kısmı arama motorlarının istekleriyle alakalıdır, en büyük kısım tamamen insanlarla alakalıdır. Tahir Dinç

Arama motorunda daha görünür olmak için yaptığımız çalışmaların önemli bir kısmı İnsanların daha iyi bir siteyle karşılaşmasını sağlamaktır. Bazen bir akademisyen gibi düşünmeli bazense renklerin cümbüşüne kendinizi bırakmalısınız.


Doğru SEO için sitenize odaklanın. Tahir Dinç

Web sitenizdeki başarı SEO’da ki asıl çözüm çalışma alanı web sitenizin tam olarak kendisidir. Sağlıklısız ücret karşılığı alınmış dış Backlinklere odaklanmak uzun süreli strtajinizde size kaybettirecektir.


İnsanlara gururla bahsedebileceğiniz site oluşturmaya odaklanın. Tahir Dinç

İnsanlara sitenizden gururla bahsedebiliyorsunuz, biliniz ki temel kriterlerden bir kaçını aşmışsınız demektir. Eksik, hatalı ve suistimal edici içerik barındıran bir siteniz varsa bunu insanlara rahatlıkla belirtemezsiniz.


Eksik içeriklerden kaçının, siteniz 4 sayfa veya 4milyon sayfa tüm bileşenlerinizi tamamlayın. Tahir Dinç

Bir SEO uzmanının yapacağı en kritik hatalardan birisi sitenin eksiklerine dikkat etmemesi diyebiliriz. Eksik bir web sitesi yarın kalmış bir hikayeye benzer. Yarım kalmış hikayeleri kimse sevmez.


Ortaya iyi bir ürün koyduysanız, dış İnternet’te markanızdan bahsedeceklerdir. Tahir Dinç

İyi bir ürün bazen bilgi bazen bir hizmet süreci bazen de fiziksel bir ürün olabilir. Web sitesi çoğunlukla bu ürünler için sunum yeridir. Ortaya koyduğunuz ürün web sitesi kadar önemlidir. Eğer ortaya yeni nesil bir Buzdolabı ortaya koyduysanız, Off Page SEO çalışması doğal olarak gerçekleşecektir.


Yapay Zeka sizin için içerik yazamaz, çünkü; var olan içeriği değiştirip size sunabilir. Ortaya iyi bir ürün koymak istiyorsanız gerçekten araştırma ürünü yazılar kaleme alın. Tahir Dinç

Gelecekte bu konu değişir mi bilmiyorum. Fakat; 2024’ün ilk aylarında durum bu şekildedir. Yapay Zeka sizin yerinize bir blog içeriği veya bir ürün açıklamasını okumaya değer şekilde yazamaz. Yapay Zeka size muhteşem ilhamlar verebilir, ufkunuzu açabilir ve kaçırdığınız noktalarla ilgili bütüne odaklanmanızı sağlayabilir. Fakat; örüntüler arasındaki o ince farkları sadece siz belirleyebilirsiniz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *