Eposta Pazarlama Nedir

Eposta Pazarlama Nedir

Yakın zamanda bazı iş ortaklarımızı Eposta gönderme konusunda ikna etmekte zorlandığımızı farkettik. Bu sebeple bir firmanın ticari yolculuğunda Eposta pazarlamasının neden önemli olduğunu ve firmaların ticari yolculuğunda ne gibi faydaları olduğundan bahsedeceğiz.

Burada bahsedeceğimiz veriler Mevzuat‘a uygun halde gönderilen Epostalar için geçerlidir. Eğer Eposta üzerinden müşterilerinizle iletişimde kalmak istiyorsanız KVKK Mevzuatını okumanızı tavsiye ederim.

Eposta Pazarlama

Daha önce kaleme aldığımız ve 8 tür olarak yayınladığımız Dijital pazarlamanın 8 türü konulu içeriğimizde yer verdiğimiz eposta pazarlama konusunu bu içeriğimizde inceleyeceğiz.

Eposta pazarlama, kişi veya kurumların elektronik ortamda ileti almasına ve göndermesine izin veren teknolojidir. Kullanım şekli; example@example.com şeklinde olmaktadır.

Eposta İstatistikleri

Facebook ve Twitter hesaplarının toplamının 3 katından daha fazla eposta hesabı olduğunu biliyor muydunuz? Aynı zamanda e-postadan tıklama alma olasılığınızın Twitter’a göre 6 kat daha fazla olduğunu mu hiç duymuş muydunuz?

Daha önce muhtemelen bir şekilde şu veriyle karşılaşmışsınızdır;

  • E-posta pazarlamasına harcadığınız her 1 ABD Doları için ortalama 42 ABD Doları getiri bekleyebilirsiniz ( DMA , 2019)

Evet, eposta pazarlamada 42 katlık bir verim söz konusu. Bu bir çok dijital pazarlama türünden çok daha verimli olduğunu ortaya koyan bir araştırmadır.

İyi Bir Reklamcı İçin Eposta Pazarlama Çok Önemlidir

Başarılı bir pazarlaması şu temel istatistiğe hakimdir;

  • Son istatistikler, pazarlamacıların yüzde 87’ye kadarının içeriklerini dağıtmak için e-posta pazarlamasını kullandığını gösteriyor ( CMI , 2020)

CMI’nin bu araştırması eposta pazarlamasının başarılı pazarlamacılar arasındaki kullanım oranının ne kadar önemli oranda arttığını göstermektedir.

Eposta Pazarlaması Pazarı Büyümeye Devam Ediyor

Statista eposta pazarlama ile ilgili oldukça işe yarar istatistikler paylaşmaya devam ediyor. Bu istatistiklerin bazıları şu şekildedir;

  • 2024 yılında dünya çapında e-posta reklam pazarındaki reklam harcamalarının pazar hacminin 9,96 milyar euro civarında olması bekleniyor.
  • Tahminlere göre 2029 yılında 12,08 milyar euroluk bir pazar hacmine ulaşılacak ve bu da beklenen %3,93’lük yıllık satış artışına karşılık gelir (CAGR 2024-2029).
  • E-posta reklam pazarında kullanıcı başına ortalama reklam harcamasının 2024 yılında 1,59 Euro olması bekleniyor.
  • Küresel bir araştırmada ABD’nin 2024’te beklenen en yüksek eposta reklam reklam gelirine (3.105,00 milyon Euro) ulaşacağını gösteriyor.
  • Küresel reklam pazarında e-posta reklamcılığında kişiselleştirilmiş ve etkileşimli kampanyalara doğru bir eğilim var.

Kaynak Statista

Epostaları En Çok Telefondan Okuyoruz

Bir başka Eposta pazarlama ile ilgili araştırmada en fazla maillerimizi mobil cihazlar üzerinden okuduğumuzu göstermektedir.

  • Mobil cihaz açılışları yıl boyunca bir miktar dalgalanma gösterse de tüm epostaların %42’si akıllı telefon veya tabletlerde okunmaktadır. Bu oranda mobil cihazları en popüler okuma ortamı olmasını sağlamaktadır. ( Turnusol , 2019)

Doğru Eposta Gönderim İpucusu

Bir eposta gönderimindeki en önemli kısım nedir? Elbette başlık seçimi, doğru kişiye doğru mesaj ve kişiselleştirilmiş içerikler. Bunların arasında da en önemlisi başlık seçimi.

  • Kişiselleştirilmiş başlık içeren epostaların açılma oranlarını %26 artırıyor. ( CampaignMonitor , 2019)
  • E-posta alıcılarının %47‘si e-postalarını yalnızca konu satırına göre açıyor. ( OptinMonster , 2021)

B2C, B2B’ye Göre 3 Kat Daha Fazla Eposta Alıyor

B2C eposta gönderim oranı B2B’ye göre neredeyse 3 kat ve pazarın önemli bir kısmını kaplıyor.

  • B2B hedef grubuna ayda ortalama 3 posta gönderildi. B2C alıcılarına gönderim sıklığı, ayda ortalama sekiz posta ile neredeyse üç kat daha yüksektir. ( InxMail , 2021)

Sepette Vazgeçenlere Özel Mail

eposta pazarlama

Eticaret portalları için en önemli sorun sepette vazgeçenlere tekrar hatırlatmak. Bunun için Google Ads sürecinde bir çok ayar mevcut. Fakat; sadece Google Ads değil aynı zamanda bu kişilere PPC Pazarlama ve Sosyal Medya Pazarlama çalışması yapmak gerekir. Yine aynı şekilde eposta pazarlama oldukça pozitif sonuçlar vermektedir.

  • Sepetten vazgeçme e-postalarının %34’ü satın almayla sonuçlanıyor. ( OmniSend , 2021)

Eposta Pazarlama İle İlgili Görüşler

Eposta pazarlama hedef kitlenizle verimli iletişim kurabilmek için şu hususları Türk SEM olarak şiddetle tavsiye etmekteyiz.

  1. Sadece onaylı listenize gönderin
  2. İnsanların mail aboneliğinizden çıkabilmesi mümkün olsun
  3. Bülteninizi gruplara ayırın
  4. Alakalı mailler gönderin
  5. Mailleri kisileştirin
  6. Etkileyici ve samimi bir üslup kurun
  7. Size dönüş sağlamalarını ve etkileşime geçmeleri için neden verin

Dikkat Süresi 8 Saniye

Bir yetişkinin ortalama dikkat süresi yaklaşık 8 saniyedir. Bunun mail üzerinde farklı ilerlemesi muhtemel değildir. Belki daha kısa sürer ama 8 saniye üstüne çıkması mümkün değildir. Bu sebeple ilk 8 saniye içerisinde dikkatini çektik mi maille hedeflerimize ulaşmamız mümkün olabilir.

Müşteriniz TOGG araçla ilgili bir ürünü araştırdıysa bu kişiye TOGG ile ilgili kişiselleştirilmiş ve bilgi içerikli bir mail göndermeniz şunu alın yok bunu alın demekten daha etkili olacaktır. Örneğin; Hakkı Alkan, TOGG araçlara gelen D-Smart’u tanıttı. D-Smart uygulaması şimdi 1 yıl ücretsiz. Alt kısmına da TOGG araçlarda kullanılabilecek 3 üründe yerleştirebilirsiniz.

Bakın devamlı reklam mailleri atarsanız kişiler bir noktada sizi okumaktan vazgeçeceklerdir. Fakat; kişilere özel ve içinde faydalı bilgilerde yer alan mailler gönderirseniz mail kaliteniz yükselecektir.

eposta pazarlama

Görsel Seçiminin Önemi

Yoğun görsel kullanımı maillerde çok sık kullanılmıyor. Bunun bir çok nedeni var ama başlıca nedeni görsel görmek için kişilerin görselleri göster olarak işaretlemesi gerekmektedir. Bu sebeple yüksek görsellere boğulmuş epostalat ilk 8 saniye içinde oyundan düşme olasılığı yüksek oluyor.

Görselleri minimalist ve doğru kullanmak gereklidir. Çok fazla görsel yerine Manyetik Pazarlama‘da bahsettiğimiz etkileyici üslubu kullanabilirsiniz.

Eposta Pazarlama Ajansı

Türk SEM SEO ve Google Ads merkezli çalışmalara imza atsa da doğal çalışma alanlarımız gerektiği yerde kullandığımız dijital pazarlama türlerine sahiptir. Gerektiğinde cafe ve restorantlarımız için Fenomen Pazarlama, gerektiğinde otellerimiz için eski müşterilerine kampanyalarımızdan haberdar etmek için Eposta pazarlama yöntemlerini kullanmaktayız.

Başarı için 1 tür pazarlama yöntemine takılı kalmak çoğu zaman iyi değildir. İyi olabilmesi için en az 3 dijital pazarlama türünün aynı anda çalışması gerekmektedir.

Ajansımız sizler için bulten.example.com gibi bir subdomain üzerinden Eposta pazarlama altyapısı kurmaktadır. Yine altyapımız Amazon ajans üyeliğimiz ile Amazon sunucuları üzerinden gerçekleştirmekteyiz.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *