Türkiye’nin En İyi Hosting Firmaları

Türkiye’nin En İyi Hosting Firmaları

Yakın zamanda Turksem.com‘da TTFB değerini iyileştirmek için bazı çalışmalara başladık. Bu çalışmalar sırasında 10 civarı okuduğumuz İngilizce makalelerde sorunun ağırlıklı olarak sunucu temelli olduğunu söylemekteydi. Bizde Türkiye’de en başarılı hosting firmalarını araştırmaya koyulduk ve bir standart belirleyerek kendimiz için bir liste yaptık. Daha sonra bu yaptığımız listeyi çok faydalı bulduk ve sizlerle araştırma sonuçlarımızı paylaşalım istedik. Bu liste dönem dönem güncellenmektedir ve en güncel verileri sizlerle paylaşmayı amaçlamaktadır.

Arama motoru optimizasyon (SEO) süreçlerinde sayfa deneyimi oldukça önemli, sayfa deneyimi içinde sayfa hızı çok önemli. Bu temel bileşeni baz aldığımızda sitenizin iyi bir sunucu ve datacenterda olması çalışmalarınızda önemli avantajlar sağlayacaktır sonucuna ulaşabiliriz.

En Hızlı Hosting Firmaları

[table id=2 /]

Hosting Firmaları

Test Tarihi : 29.04.2024 Saat 18:00 – 19:00 arasında yapılmıştır.

Hostinger

Sonuç : 602 ms

Hostinger firması 1 mb yükü 602 milisaniyelik bir zaman içerisinde açmıştır.


Turhost

Sonuç : 378 ms

Turhost firması web sitesi 1 mb yükü 378 milisaniyelik bir zaman içerisinde istemciye yüklemiştir.


İsimtescil

Sonuç : 3.458 ms

İsim tescil sonuçları beni çok şaşırtan sonuç olmuştur. Anlık bir sorun yaşama durumları oluşmuş olabilir. Fakat; test sırasında karşılaştığımız sonuç bu oldu. 1 mblık bir yükü isimtescil 3.458 milisaniyelik bir zamanda istemciye yüklemiştir.


Güzel Hosting

Sonuç : 558 ms

Güzel Hosting firması web sitelerini oldukça başarılı şekilde optimize etmişlere benziyor. 1 mb istemci talebini 558 ms gibi bir zamanda yüklemiştir.


Türk Ticaret

Sonuç : 1.082 ms

Türkiye’nin önemli domain ve hosting sağlayıcı Türk Ticaret firmasının web sitesinde 1mblık bir yükü 1.082 mslik bir zamanda istemciye yüklemiştir.


İHS

Sonuç : 699 ms

İHS firmasında ortaya çıkan sonuç 699 milisaniyelik bir zaman olmuştur.


SH

Sonuç : 442 ms

Sadece Hosting firmasında 1 mblık yük istemciye 442 milisaniyelik bir zaman içerisinde yüklenmiştir.


Alastyr

Sonuç : 656 ms

Alastyr firmasına ait web sitesi 105 istekte bulunmuş ve 1 mblık yükü tarayıcıya 656 milisaniye içerisinde yüklemiştir.


Daha Hosting

Sonuç : 1.323 ms

Daha firması web sitesi 89 istekte bulunmuş ve 1 mblık yükü tarayıcıya 1.323 ms içerisinde yüklemiştir.


Hosting Dünyam

Sonuç : 475 ms

Hosting Dünyam firması 152 istekte bulunmuş ve 1 mb yükü istemciye 475 milisaniyelik bir zaman içerisinde yüklemiştir.


Aysima

Sonuç : 1.129 ms

Aysima firması site hız değerlendirmesi 1 mb yükü 1.129 milisaniyelik bir zaman içerisinde yüklemiştir.


Radore

Sonuç : 498 ms

Radore Hosting sitelerinde 92 istekte bulunmuş ve 1 mb yükü 498 milisaniyelik bir zaman içerisinde istemciye yüklemiştir.


Netinternet

Sonuç : 239 ms

Net İnternet web sitesinde 81 istek gelmiş ve 1 mb yükü 239 milisaniye ile istemciye yüklemiştir. Şu ana kadar ki tüm testlerde en iyi sonuç bu görünüyor muhtemelen bu inceleme yazımızda en başarılı hosting firması Netinternet firması olabilir.


Doruknet

Sonuç : 725 ms

Doruknet web sitesi 120 yükleme isteği göndermiş ve 1 mb yükü 725 milisaniyelik bir zaman içerisinde tarayıcıya yüklemiştir.


Natro Hosting

Sonuç : 4.320 ms

Natro firmasına ait web sitesi istemcinin 1 mblık yükleme isteğini 4.320 milisaniyelik bir zaman içerisinde cevaplamıştır.


Fibu Hosting

Sonuç : 887 ms

Fibu Hosting web sitesi 1 mblık veriyi istemciye 887 milisaniyelik bir zaman içerisinde yüklemiştir.

Sıralama Nasıl Çalışıyor?

Türk SEM olarak yayınladığımız Web Sitesi Hız Testi aracımız üzerinden sitelerin hız testlerini yaptık. Bu hız testlerinde 2 veri bizim için kullanılabilir veri sundu. Bu veriler sitenin toplam ağırlığı ve toplam sitenin açılış hızıdır. 2 mb ağırlığındaki bir site 2 saniyede açılıyorsa 1 MB 1 saniyede açılıyor diyebiliriz. Bu şekilde hosting firmalarının 1mb yükü kaç saniyede istemciye gönderdiğine göre listeledik.

Türkiye’de hizmet veren en iyi hosting firmasını bulmak için bir çok araştırma yaptık. Bu inceleme yazımızda sadece Türkiye’de hizmet veren hosting firmaları baz alınmıştır.

Bu inceleme tamamen sübjektif bir inceleme olmuştur. Öneri, görüş ve yorumlarınızı veya atladığımız bir hosting firması varsa bizlere iletişim kısmından ulaşıp tavsiyede bulunabilirsiniz.

Sıralama Güncellemeleri

Buradaki veriler 29 nisan 2024’te yapılan test sonuçlarına göre verilmiştir. Ara ara dönemlerde test sonuçlarını tekrar yaparak sıralamada değişiklikler yapacağız. Tahmini olarak yılda en az 1 kere güncelleme yapacağız.

Son Not : Hosting Firması Tavsiyesi

Bu kısımdaki incelemelerimiz SEO çalışmaları içinde önemli olan sayfa hızı katmanını baz almaktadır. Bir Hosting firması sadece hız olgusundan oluşmamaktadır. Güvenlik, teknik bilgi ve müşteri hizmetleri kalitesi toplamından oluşmaktadır. Bu sebeple seçeceğiniz hosting tavsiyesi, hosting firmalarının web sitelerini ziyaret ederek güvenlik önlemlerini ve müşteri hizmetleri kalitesini incelemenizi tavsiye ederiz. Sizlerle en hızlı hosting firmalarını bu yazımızda inceledik. Umarım listemiz işinize yaramıştır. Yorum kısmından bizlere görüşlerinizi belirtirseniz bizde bu görüşlere göre yazımızı revize edebiliriz.

Sonuç

Türk SEM sitemizi burada birinci olan Netinternet firması sunucularına yakın zamanda taşıdık. İlgili site değerleri taşıdıktan sonra şu şekilde gelmiştir.

1 MB Yüklenme : 0,8 saniye sürmüştür.

Related Posts
3 Comments
Ahmet SÖNMEZ

İlgili hosting sağlayıcısı normal şartlarda çok iyiydi, fakat; son zamanlarda oldukça yavaşlamaya başladı. Özellikle saat akşam 6 ila 12 arasında neredeyse hızı 2 kat daha yavaşlıyordu. Araştırmaya koyuldum en hızlı hosting şirketini yazınızla karşılaşdım. Öncelikle şunu söylemeliyim muhteşem bir tarafsız inceleme yazısı olmuş. Tam olarak istediğim bir araştırmayı yapmışsınız. Ben “Beyaz Hosting” firmasını da incelemenizi tavsiye ederim. Sitelerimi oraya taşıdım ve oldukça site hızlandı diyebilirim.

Sercan öztürk

Hostinger firması hakkında da çok hızlı yazıyorlar neden listede yok acaba?

Tahir Dinç

Merhaba, Hostinger 602 milisaniye ile 7. sıradan yer verdik. Dikkatlice bakarsanız görebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *