Editörler İçin Makale Ekleme Yönergeleri

Editörler İçin Makale Ekleme Yönergeleri

Türk Sem olarak çalıştığımız firmalar için web sayfası yönetimi, blog yönetimi ve uygulama yönetimi çalışmaları içerisinde yaptığımız anlaşmalar üzere “içerik editörlerimizden” belirli kriterlere göre makaleler beklemekteyiz. Bu kritlerlerin tam olarak neler olduğu konusuna kısaca bu kısımda değineceğiz.

Web Sitesi ve Uygulama İçerik Yönetimi uygulamalarımızda her uygulama veya web sayfasına özgü yönergeler yer almaktadır. Bunları biz o uygulama veya web sayfası için çalışacağımız editörlerimize belirtmekteyiz.

Blog ve Web Sayfası İçeri En Az Kaç Kelime Olmalıdır?

İçerikler için belirlenen azami kelime sayısı 500 kelimedir. 500 kelimeden daha aşağı makaleleri yeterli olarak görmemekteyiz.

Kaç Fotoğraf Eklenmelidir?

En az konuyla alakalı 4 fotoğrafın makale içerisinde yer almasını talep etmekteyiz. Fotoğrafların dikkat çekici olması ve yüksek çözünürlükte olmasını istemekteyiz.

Makale Başlığı Kuralı Nedir?

Anlaşmalı firmalarımız için ekleyeceğimiz başlık seçimleri bizler tarafından gerçekeleşmektedir. Her başlık seçimine göre mutlaka paylaşılması gereken ve başlığı aratanların aradığı içerikler vardır. Bu içeriklerin verilmedi, yardımcı olmayan makaleler kabul edilmez.

Maddelere Yer Verilmeye Çalışılmalıdır

Konu içerisinde maddeler yer alabilecek şekildeyse mutlaka yer verilmelidir.

Belirli Kelimeler Bold Yapılmalıdır

Algıda seçicilik ve okumayı kolaylaştırmak aynı zamanda görsel olarak daha hoş şekle getirmek için gerekli yerleri kalın(bold) yapılmalıdır.

Alıntı Yapılabilir mi?

Alıntıdan olabildiğince kaçınmak gereklidir. Fakat bilimsel bir açıklamada alıntı yapılması şarttır. Yazı sonunda altıntı dipnotları talep edilmektedir.

Ara Başlıklar ve Seçimleri

Ara başlıkların sıkça kullanılması görseli bozmuyacak şekilde “h2, h3, h4” etiketiyle kullanılabilir. Alt başlık seçimleri editör tarafından belli bir organizasyonda yapılmalıdır.

Son Kısımda “Özet, Son Kısa Bakış” Eklenmelidir

Eklenmesini istediğimiz bu kısım yazının son kısmında konuyu özetleyecek bilgiler içermelidir.

Türkçe Dil Kuralları

Yazarlarımızın TDK tarafından paylaşılan Türkçe Yazım Kuralları konusuna tamamen hakim olmasını ve kurallara bağlı kalan yazılar yazmasını bekleriz.

yazar_belge

Özet

Yazarlarımızdan 1 makale ortalama 500 kelimeden oluşmasını, Türkçe dil kurallarına uygun olmasını, dikkat çekici fotoğraflarla bezeli ve SEO kriterlerine uygun olmasını arzulamaktayız. Çalıştığımız yazarlarımıza ayın 10’un da ödemeleri belirttikleri hesap numaralarına geçmektedir.

Eğer sizde yazarlık yeteneğinizin gelişmiş olduğunu düşünüyorsanız lütfen “İnsan Kaynaklarımızdan” bizlere ulaşınız.

Related Posts
2 Comments
Murat Özdemir

Gerçektende Bu bilgileri bizimle paylaştığınız için gerçektende Teşekkür Ederim Hem bilgi sahibi oldum Hemde Nasıl yazılacağını Harfine kadar Herşeyini Anladım Böyle Konuları Buradan Bulabildiğim için teşekkürler gerçekten…

kerim

bu konu gerçektende çok iyi anlatılmış ellerinize sağlık bilgilendirmeleriniz için

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *